SP u veslanju

Damir Martin i braća Sinković u polufinalu, Radonić i ženski dvojac bez polufinala

Hina

Damir Martin/Foto REUTERS

Damir Martin/Foto REUTERS



LINZ  Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u polufinale samca u srijedu na SP u veslanju koje se održava u austrijskom Linz-Ottensheimu nakon što je u srijedu u četvrtfinalu u svojoj skupini bio treći.


Martin je do plasmana u polufinale došao s trećim vremenom 6:54.050, dok je najbrži u drugoj četvrtfinalnoj skupini bio Norvežanin Kjetil Borch s vremenom 6:49.400. Drugo je mjesto zauzeo Robert Manson s vremenom 6:51.390.


Polufinale samca je na rasporedu u petak od 11 sati.




Braća Valent i Martin Sinković također su se plasirali u polufinale dvojca bez kormilara. 


»Gotova je i četvrtfinalna utrka, bila je dobra i teška kao što smo i očekivali. Ipak su ovo kvalifikacije za Olimpijske igre i svima je važno osigurati svoje mjesto. Druge posade su bile brze i morali smo se dobro pomučiti, ali zadovoljni smo jer smo imali sve pod kontrolom, a to je najvažnije«, rekao je Valent Sinković.


»»Ima još nekih stvari koje moramo popraviti, ali znamo da se dižemo kroz natjecanje. Čekaju nas dvije najteže utrke, jednako teške, polufinale i finale, konkurencija je jaka«, dodao je Valent Sinković.


»Sada idemo dati jednu bolju utrku u polufinalu i najbolju u finalu. Neće biti razlike između polufinala i finala.Idemo sada odveslati najbolje što znamo i možemo i nadamo se da će onda sve biti dobro«, nadovezao se Martin Sinković.


Sinkovići su nakon odličnog starta, preuzeli vodstvo i uvjerljivo prošli kroz cilj s vremenom 6:30.270 minuta, dok su drugoplasirani Francuzi zaostali dvije i pol sekunde za njima. Treće mjesto u skupini osigurala je posada Bjelorusije.


Luka Radonić se nije uspio plasirati u polufinale lakog samca nakon što je u četvrtfinalu u svojoj skupini bio zadnji. Radonić, koji je do 1.500 m bio treći, na kraju je utrku završio kao zadnji s vremenom 8:11.450 i zaostatkom od 1:16.86 za najbržim Meksikancem Alexisom Lopezom Garciom (6:54.59).


Bez plasmana u polufinale u dvojcu bez u ženskoj konkurenciji ostale su i Žana i Izabela Krakić nakon što su u svojoj četvrtfinalnoj skupini bile pete s vremenom 7:31.150 i zaostatkom od 23,79 sekunde za najbržima Novozelanđankama Grace Prendergast i Kerri Gowler.