Vaterpolisti ''Primorja EB'' sutra u Istanbulu

Cosmin Radu: Trebamo samo odigrati onako kako znamo

Igor Duvnjak

Trebamo igrati onako kako znamo, ništa više ni bolje od toga i tada će sve biti u redu. Najbitnija nam je obrana, tu moramo biti jaki. Isto tako moramo biti ustrajni do kraja – kaže Rumunj Cosmin Radu



RIJEKA » Vaterpolisti »Primorja Erste banke« nakon sigurne pobjede u Regionalnoj ligi nad »Partizanom« (15:9) u svojoj vodi, danas lete iz Zagreba u Istanbul na svoje drugo gostovanje u ovosezonskoj Ligi prvaka. Riječani su u B skupini u prvom nastupu ostali za zaveslaj kratki na gostovanju kod mađarskog »Szolnokyja«, sada se žele osladiti prvim bodovima na startu natjecanja u kojem su prošle sezone zauzeli treće mjesto.


  – Mišljenja sam da smo s »Partizanom« igrali vrlo dobro – procjena je Cosmina Radua, rumunjskog asa svjetskoga glasa na dva metra, jednog od nosivih stupova riječkog napada u ovoj sezoni. – To se odnosi kako na igru u napadu, tako i na našu obranu. Uostalom i uvjerljiv rezultat u našu korist to je i pokazao.  


   Bez Šetke i Krapića


Jasno je da se pritom ne može mimoići nezaobilazna činjenica, problem da momčadi u napadu nedostaju dva reprezentativca, ozlijeđeni napadač Anđelo Šetka i centar Ivan Krapić. Napredak u igri raduje, ali kadrovski problemi umanjuju zadovoljstvo.


Ivanu Asiću, treneru vaterpolista »Primorja Erste banke« puna je glava kombinacija uoči susreta s »Galatasarayom« i vikenda kada se u Zagrebu igra završnica Kupa. Izvjesno je tek da na duže vrijeme na desnoj strani napada neće imati ozlijeđenog reprezentativca Anđela Šetke, kojeg će zamijeniti dvojica iz redova mladih Duje Peroš i Nino Mudražija.   U odnosu na prošlu sezonu kada su tu igrali asovi Danijel Varga i Paulo Obradović, ovo je itekakav hendikep. Umjesto Ivana Krapića, koji ima virusni konjuktivitis, na dva metra će reprezentativac Petar Muslim, koji inače ove sezone odlično igra na vanjskoj poziciji. Na tim mjestima će sada igrati reprezentativac Sandro Sukno i pojačanje Marko Elez.   – Igramo puno bolje u odnosu na početak sezone, ali imamo problema zato što nam nedostaju dvojica igrača – upozorava Radu. – Bit će nam stoga dosta teško u idućim utakmicama. Jedan od najvažnijih među tim susretima bit će najvjerojatnije finale, očekivani susret s »Jugom CO« u nedjelju.   Prije Kupa valja odraditi važnu ovotjednu zadaću u Istanbulu u natjecanju koje tek hvata zamah.  

 


 Teška zadaća


– Prema prvom kolu mislim da će ovosezonska Liga prvaka biti vrlo zanimljiva. Tako mi barem izgleda premda naravno ne mogu znati što će biti – kaže Radu. – Što se favorita za naslov tiče tu su »Pro Recco«, »Jug CO«, »Szolnoky«, »Barceloneta«, »Primorje EB«, možda i »Brescija«. Naš poraz u Mađarskoj je u biti samo jedna utakmica u ovom nizu. Mađari su kvalitetni. Imaju stvarno dobru ekipu.   »Galatasaray« svakako nije snage kakve su braća Varga i ostali aduti »Szolnokyja«, ali »primorjaši« su itekako svjesni da ih čeka teška zadaća u srijedu od 19 sati.

  – »Galatasaray« ima u sastavu puno Srba i Crnogoraca – kaže rumunjski »sidrun« o sutrašnjem duelu s Paskovićem, Janovićem i ostalim adutima iz redova turskog domaćina. – Siguran sam da će oni igrati nešto približno kao svaka srpska ekipa. Mi trebamo igrati onako kako znamo, ništa više ni bolje od toga i tada će sve biti u redu. Najbitnija nam je obrana, tu moramo biti jaki. Isto tako moramo biti ustrajni do kraja. Važno je samo to da pobijedimo.