Vrijeme promjena

Barać novi predsjednik, Hinić trener “primorjaša”

Denis Frančišković

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Samir Barać kao čelni čovjek kluba i Igor Hinić kao novi kormilar momčadi trebali bi s jezgrom bivših igrača preuzeti vođenje kluba na Skupštini 11. srpnja



RIJEKA Samir Barać uskoro postaje novi predsjednik, a Igor Hinić preuzima ulogu novog trenera Vaterpolo kluba »Primorje Erste banka«. Najvažnije su to vijesti s klupske press konferencije na kojoj je obznanjeno ono što se nagađalo, nekolicina bivših »primorjaša« u čijoj su još jezgri Damir Glavan, David Burburan i Željko Šimac na Skupštini koja je zakazana 11. srpnja preuzet će glavne uloge u novom ustroju kluba koji se u našao na prekretnici.


Naime, nakon niza odličnih sezona odlaskom Predraga Slobode, glavnog financijera, zapalo se u teškoće što je popraćeno odlaskom najboljih igrača. Financije su i dalje »Primorjev« problem broj jedan i jednostavno se moralo nešto poduzeti da klub takve tradicije ne nastavi tonuti…


Proizvodnja


– Ovo je samo znak da krećemo dalje i potvrda da ne stoje priče o propadanju »Primorja«. Zahvala svima na uloženom trudu i lijepim pričama iz minulih sezona – ustvrdio je Zoran Jukica, aktualni čelni čovjek »primorjaša«, a mikrofon preuzeo Samir Barać, klupska igračka legenda, hrvatski olimpijac i aktualni predsjednik Riječkog sportskog saveza. Drugi olimpijac Igor Hinić koji bi trebao preuzeti kormilo momčadi nije nazočio pressici, na kratkotrajnom je odmoru na Cresu.




– Ova »Primorjeva« zastava što je na stolu naša je ljubav, ali i obveza. Hvala Jukici na dobronamjernom radu i prije svega na komunikaciji, iza njega je period koji zaslužuje respekt – ustvrdio je Barać i nastavio: – Taj bogat rezultatski period je iza nas i sada će se to zasigurno promijeniti zbog financijskih razloga i zato što se prije svega okrećemo svojoj djeci i »proizvodnji«. »Primorje« je institucija koja je iznad svih nas i uistinu će biti teško ponoviti sve te godine i uspjehe.


Bez sukoba interesa


Barać je potvrdio da će znana klupska imena preuzeti operativno vođenje kluba, a o momčadi ne želi previše govoriti bez nazočnosti Igora Hinića.


– Oni će činiti snagu budućeg Izvršnog odbora, a pokušat ćemo maksimalno dostići dio onog što je stara uprava napravila. Momčad? Sačekajmo Hinića, ništa bez prvog trenera. Sad smo u periodu kada moramo brzo djelovati. Dolazak Hinića krasan je slijed ovih događanja – rekao je Barać i zaključio da neće biti u sukobu interesa. Naime, ostaje kao i dosad predsjednik Riječkog sportskog saveza kao volonter s čime će spojiti novu funkciju prvog čovjeka VK »Primorje EB«.


Najavu novog ustroja došao je pozdraviti i Zoran Roje, dosadašnji sportski direktor kluba.


– Bitno je da klub dolazi u ruke igrača i da se nastavlja kontinuitet. Ovo je nova priča i potrebno je strpljenje. No, ja vjerujem da će se brzo stvoriti respektabilna momčad. Maknuo sam se s pozicije sportskog direktora i to je sada iza mene. No, spreman sam pomoći, na raspolaganju sam klubu ako bude trebalo – rekao je Roje.