Kapetan reprezentacije

IGOR VORI ‘Sada je vrijeme da mlađi uzmu stvar u svoje ruke’

Ivana Vaupotić

Sada je vrijeme da mlađi preuzmu stvar u svoje rukeSvima nam je teško zbog tog poraza o kojem ćemo sigurno još razmišljati i pitati se što smo mogli napraviti drugačije. Međutim, danas moramo pobijediti Češku i podići glavu – kaže Vori



 Današnji dvoboj s Češkom u Areni Zagreb označit će definitivni rastanak kapetana Igora Vorija s reprezentacijom. Zapravo, kružni napadač, koji će 20. rujna proslaviti 38. rođendan, ionako se namjeravao oprostiti nakon ovog Europskog prvenstva, no nitko nije mislio da će taj trenutak označiti utakmica za peto mjesto.


– Moramo okrenuti novi list. Kada je završila utakmica s Francuskom, ja sam se zahvalio svima. U reprezentaciji sam petnaest godina, a sada je vrijeme da mlađi preuzmu stvar u svoje ruke. Ja ću im uvijek biti na raspolaganju za bilo kakav oblik pomoći. Želim im svu sreću ovog svijeta – rekao je Vori na press konferenciji hrvatske reprezentacije održanoj u četvrtak.



Hrvatski reprezentativci tvrde da su vrlo rijetke situacije u kojima Marino Marić nema previše toga za reći. Na žalost, jedna takva stigla je nakon dvoboja s Francuskom.




– Ne znam što reći… Sigurno je da smo podbacili u prvom dijelu. Napravili smo puno tehničkih grešaka, a to je nedopustivo protiv ovakve Francuske. Jednostavno, sve što smo pokušavali išlo je na njihov mlin. Tenzija je bila visoka i nismo se uspjeli vratiti u utakmicu – kazao je 27-godišnji kružni napadač.


Danas treba pronaći dovoljno snage za dvoboj s Češkom.


– Bili smo tako blizu, a tako daleko… No, moramo se pomiriti s činjenicom da nismo u polufinalu. Za nas je to izuzetno teško, ali to moramo prihvatiti i konsolidirati se za utakmicu s Češkom. Svi želimo napustiti ovo Europsko prvenstvo s još jednom pobjedom – zaključio je Marić.



Iz svake njegove riječi bilo je očigledno da vremenski odmak od teškog poraza nije isprao niti malo gorčine. Štoviše, Vori je u jednom trenutku otvorio mogućnost da danas niti ne nastupi, što se na kraju i pokazalo točnim budući je izbornik Lino Červar izvršio i pravo na petu i šestu zamjenu igrača pa će tako u današnjoj utakmici, što je na rasporedu od 15.30 sati, umjesto Igora Vorija zaigrati Tin Kontrec, a umjesto Jakova Gojuna svoje prve minute na nekom velikom natjecanju u hrvatskom dresu upisat će mladi Riječanin Halil Jaganjac.


– Svima nam je jako teško zbog poraza od Francuske. No, moramo se sabrati i pobijediti za neko naše zadovoljstvo – objasnio je Vori, koji je u dresu hrvatske reprezentacije osvojio devet medalja na velikim natjecanjima.


– Nakon utakmice dečkima sam u svlačionici rekao da sam ponosan na sve njih. To stvarno i mislim od srca. U svakom trenutku ove akcije imali smo nevjerojatno predani rad i entuzijazam. Svi su radili iz sve snage, bez nekakvog žaljenja ili plakanja – odao je skromni Vori počast svojim suigračima.


Rezimirajući Europsko prvenstvo, kapetan je istaknuo što ga je najviše smetalo u zadnjih mjesec i pol dana.


– Svi su nas već vidjeli u finalu. Zbog toga su svi naši igrači bili pod nevjerojatnim pritiskom. Bez obzira na sve, izdržali smo. Nakon Švedske i Bjelorusije svi su mislili da smo gotovi, a mi smo s Norveškom pokazali strašan karakter. Na žalost, Francuska je u srijedu bila bolja od nas – istaknuo je Vori koji bi danas trebao zadnji put izvesti hrvatsku reprezentaciju na teren.


A francuski ožiljak bit će bolan još dugo vremena.


– Prije svega, trebamo im čestitati. Svima nam je teško zbog tog poraza o kojem ćemo sigurno još razmišljati i pitati se što smo mogli napraviti drugačije. Međutim, sada moramo pobijediti Češku i podići glavu jer smo pokazali da imamo odlične mlade igrače. Hrvatski rukomet ima budućnost – zaključio je Vori.