Nika Pleše

Skoro pa nepogrešiva igračica Zameta: “Očekujem ostanak, u to uopće ne sumnjam”

Igor Duvnjak

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Kada smo mogle dobiti ovu utakmicu, onda se valjda možemo potruditi do kraja odigrati u tom stilu. Očekujem pobjedu nad Zrinskim i ostanak, u to uopće ne sumnjam - kaže golgeterica Zameta



RIJEKA Mlada ekipa rukometašica Zameta potopila je visoko plasirano Dugo Selo 55. Predvođena iskusnicama, kapetanicom Ivom Tabar, ovog puta nepogrešivom u svih šest navrata iz sedmeraca i probojnom Silvijom Černeka, koja je nakon susreta u društvu sa suigračicama, držeći u naručju trinaestomjesečnu kćerkicu Nikol, slavila pun pogodak, s udarnom iglom, skoro pa nepogrešivom Nikom Pleše, domaća postava je silnom borbenošću, energijom i željom slomila otpor gošći.


Vjerne navijačice i navijači, predvođeni neizbježnim Samirom, svjedočili su uzbudljivom nadmetanju u kojem su Zamećanke većinom bile barem za korak ispred konkurentica, svjesne da su im ovi bodovi nužnost u ostvarenju želja, ostanku među naboljim hrvatskim ženskim rukometnim kolektivima.


Na putu do tog važnog uspjeha igračice trenera Josipa Štokića nailazile su na iskušenja na koja su uspješno znale odgovoriti, dovoljno je podsjetiti na situacije neposredno prije samog finiša kada su u kratkom razdoblju odjednom imale po dvije isključene igračice. I tada su dobro odgovorile na te teške upite, spretno i sretno su sačuvale ono što su do tada mukotrpno stvarale, da bi se na koncu radovale bodovima koji im produžuju nadu u ostanak među najboljima.


Ples i pjesma




– Bilo je itekako teško i uzbudljivo. Uz ostalo nas je hrabrilo i kretanje rezultata, skoro pa stalno smo vodile, kad god bih pogledala na semafor, vidjela sam da je rezultat u našu korist. Sve to nas je hrabrilo tijekom cijele utakmice. Nije nam bilo svejedno igrati uz saznanje kako moramo pobijediti, ali trudila sam se ne razmišljati previše o tome. Suigračicama svaka čast, bile su odlične, svaka je dala sto posto od sebe. Uvježbavale smo neke stvari na treningu i primijenile smo ih na utakmici. Na koncu smo zaplesale i zapjevale, volimo to – rekla je Nika Pleše koja je u pravi trenutak namjestila ljevicu i adresirala u mrežu čak sedam golova uz samo jedan promašaj.


Vruća završnica


Pred njom i suigračicama je vruća završnica, nakon gostovanja kod neupitnih favoritkinja Podravke Vegeta, u posljednem kolu na Zamet stiže Zrinski. Od lige su ranije odustali ŽARK Split i Sinj, traži se »treća žrtva«. Riječanke imaju 16 bodova, tri više od pretposljednjih Sesveta i pobjedom u posljednjem kolu ostvarile bi ostanak.


– Kada smo mogle dobiti ovu utakmicu, onda se valjda možemo potruditi do kraja odigrati u tom stilu, dobiti tu jednu utakmicu. Mi ćemo dati sve od sebe i s Podravkom Vegeta, ali očekujem svakako pobjedu nad Zrinskim i ostanak, u to uopće ne sumnjam.