Filip Hrabrov

Kapetan odbojkaša “Rijeke” uoči “Mladosti”. ‘Možemo do iznenađenja’

Kristian Sirotich

Dokle god budemo igrali sa samopouzdanjem i dokle god budemo vjerovali da možemo pobijediti imamo velike prilike – kaže Filip Hrabrov, kapetan Riječana



RIJEKA Pred odbojkašima »Rijeke« danas je uzvratni susret četvrtine finala doigravanja za prvaka. Riječani na Trsatu (20 sati) dočekuju odbojkaše zagrebačke »Mladosti« koji su slavili u prvoj utakmici.


– Prva je prošla kako je prošla, s prva dva seta smo bili zadovoljni, nadam se da ćemo danas krenuti u sličnom smjeru i da ćemo, uz nešto više gledatelja na tribinama, izvući nešto u našu korist. Normalno je da su odbojkaši »Mladosti« i u današnjoj utakmici favoriti, ali daleko od toga da nemamo šanse da se još jednom vratimo u Zagreb – kazat će Filip Hrabrov, tehničar i kapetan odbojkaša »Rijeke«, koji su u Zagrebu doživjeli uvjerljiv poraz, ali su u prvim dvama setovima gotovo pa ravnopravno parirali suparnicima.


Gorak okus


– U prva dva seta smo imali dobar prijem i dobar servis, a dok su stvari tako tekle mogli smo se nositi s njima, u trećem setu nam je palo samopouzdanje, odigrali smo ga puno lošije. Dokle god budemo igrali sa samopouzdanjem i dokle god budemo vjerovali da možemo pobijediti imamo velike prilike. Osim toga, za razliku od »Mladosti« mi smo čitavu sezonu imali lagane suparnike, a u ovoj smo utakmici vidjeli i da protiv jačih možemo igrati. I sasvim sigurno možemo iznenaditi – nastavio je Hrabrov, koji je tvrdi da je ključ današnjeg susreta način na koji će on i njegovi suigrači ući u ovu utakmicu.




– Rekao bih da je ključ da u utakmicu uđemo s vjerom. Ostao je gorak okus nakon prve utakmice, izgubili relativno glatko, ali shvatili smo da je moguće protiv njih kvalitetno odigrati. Dakle, moramo vjerovati u sebe i svoje mogućnosti i to bi mogla biti druga priča. Uz pomoć  s tribina, a vjerujem da će biti gledatelja, sve je otvoreno – govori Hrabrov. I s igračke strane sve je jasno. Odbojka je po tom pitanju prilično jedinstven sport.


Sve je u servisu


– Sve je u prijemu i servisu. Vrlo je bitno imati dobar servis, odvojiti ih od mreže i na taj im način otežati napad. Sve dok im je prijem dobar dobro organiziraju napad, brže napadaju i teško ih je zaustaviti. Dokle god budemo koncentrirani na servisu, možemo računati na dobar rezultat. Imamo dobre servere, Dukić, Osojnak, Jurišić… U stvari većina nas servira dosta opasan skok servis, koji je i u Zagrebu  funkcionirao dobro i bio im je problem u prva dva seta. Nadam se da će na domaćem terenu taj servis biti još bolji i da nećemo izgubiti entuzijazam kao što je to bilo u trećem setu u Zagrebu. A te naše greške uvelike su im olakšale posao – nastavlja kapetan riječkih odbojkaša, koj kaže da su svi njegovi suigrači spremni za večerašnji ogled. Najvažniji ove sezone. Bez obzira kako završio nastup u doigravanju ipak bi bilo lijepo sezonu zaključiti domaćom pobjedom protiv jednog tako zvučnog suparnika, a »Mladost« to sigurno jest.


– Ovo je zaista atraktivna utakmica i normalno da bismo željeli pružiti dobru partiju. Pobjeđivali smo mi ove sezone, ali to nisu bili atraktivni suparnci koji mogu privući ponešto više gledatelja na tribinu. A »Mladost« je itekako atraktivan suparnik. Koliko god želimo pokazati sebi koliko vrijedimo, toliko želimo pokazati i drugima da igramo dobru odbojku i da se na našim utakmicama ima što vidjeti. I baš zbog toga pozivam gledatelje da nas u što većem broju dođu podržati, svaki pljesak više u dvorani nama će jako puno značiti – zaključio je Hrabrov.