Vaterpolo

Crippa nakon polufinalne serije Primorjaša: “Očito je da možemo igrati s najboljima”

Igor Duvnjak

IZBRISATI GRČKI MINUS - Fabio Crippa/Foto V. KARUZA

IZBRISATI GRČKI MINUS - Fabio Crippa/Foto V. KARUZA

Borit ćemo se koliko god možemo i ići naprijed što je više moguće u Euro kupu. Šanse za to imamo, to smo dokazali već toliko puta tijekom sezone - optimist je napadač Riječana Fabio Crippa



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank su očekivano zaustavljeni u polufinalu play-offa hrvatskog prvenstva s favoritom Jugom Adriatic osiguranjem, na duži rok se pokazalo kako trener gostiju Vjeko Kobešćak ima na raspolaganju znatno jače adute od stratega Riječana Igora Hinića.


To je naročito bilo vidljivo u onom prvom, dubrovačkom sudaru, koji je sastav protkan s čak desetak reprezentativaca, što domaćih što inozemnih, imena među kojima su nedavni hrvatski svjetski prvaci, zbor pod ravnanjem izbornika Ivice Tucka, dobio s uvjerljivih 15:9.


Na Kantridi je jedrenje k očekivanom i željenom finalu donosilo niz iskušenja, znali su gosti i rezultatski zaostajati, viđeno je pet izjednačenja protiv motiviranih domaćina kojima je želja i namjera bila izboriti treću utakmicu. Dobili su Riječani »utješnu nagradu«, pljesak s tribina za nepokolebljiv otpor Jugašima, kao i saznanje da su iz zaveslaja u zaveslaj sve bliži samom vrhu hrvatskog klupskog vaterpola.




– Bila je to jako intenzivna utakmica u koju smo mi ušli jako od početka – rekao je jedan od osmorice strijelaca domaćina, talijanski napadač Riječana Fabio Crippa nakon poraza od dva gola razlike. – Odmah smo ih napali tom našom agresivnošću. Inače, oni su dočekivali ove polufinalne susrete kao veliki favoriti. Na koncu su ispoštovali ta očekivanja. U svakom slučaju, čestitam svojoj momčadi zbog odlično odigrane utakmice, favoritima smo stvorili toliko problema, pružili smo im jak otpor.


Sazrijevanje


Mladi igrači, koji čine gro riječke momčadi, u svakom slučaju u ovakve utakmice, htjeli to – ne htjeli, ulaze s itekakvim poštovanjem prema jednom Maru Jokoviću i drugim zvučnim imenima u redovima dubrovačkih suparnika.


– Ne vjerujem da smo ih baš previše respektirali. Dojma sam da je naša momčad odigrala odličnu utakmicu, smatram kako je sve ovo jedan dobar znak za naše subotnje nadmetanje s Vouliagmenijem.


Navijačima Primorjaša je pritom ugodno saznanje kako njihovi ljubimci polako sazrijevaju, napredak je toliki da mlado društvo s Kantride dugo vremena može uspješno držati korak s najboljima u domaćem vaterpolu kao primjerice sada s Gosparima.


– Očito, možemo igrati s onim najboljima. Inače, sada smo možda griješili kako je utakmica išla prema kraju, u posljednje dvije četvrtine. Trebalo nam je tada malo više strpljenja, tražili smo previše brzo neka rješenja, a onda smo to skupo plaćali. Oni su jedna momčad visoke razine s nizom odličnih igrača i s njima skoro pa svaka pogreška znači i primljeni pogodak.


Velika utakmica


Nešto slično vrijedi i za subotnji veliki ispit pred Fabijom i njegovim prijateljima iz svlačionice koji su u ovom tjednu u klasičnom položaju »između čekića i nakovnja«. Tek što su prespavali dvoboj s Jugom AO, svu pozornost moraju usmjeriti k suboti i novom obračunu za prepričavanje, uzvratu četvrtfinala Euro kupa.


Momčad Igora Hinića je u toj zahtjevnoj konkurenciji premašila sva očekivanja nakon stidljivih, samozatajnih skromnih najava, govorila je u vodi tako snažno i uvjerljivo doplivavši među osmoricu najboljih. U Ateni su, međutim, domaćini prokrčili put do uvjerljive pobjede od pet golova razlike, Crippa i suigrači krenut će u jurnjavu s bitnim zaostatkom. U svakom slučaju, on vjeruje da je moguće izbrisati grčki minus. Bez obzira na sve, profitirat će riječki gledatelji s novom značajnom predstavom na Kantridi u razmaku od tek nekoliko dana, nakon dubrovačkog magnet im je sada onaj atenski.


– Igramo novu veliku utakmicu pred našom publikom. Borit ćemo se koliko god možemo i ići naprijed što je više moguće u Euro kupu. Šanse za to imamo, to smo dokazali već toliko puta tijekom ove sezone, recimo kada smo igrali s mađarskim predstavnicima, s Hannoverom. Pokazali smo što sve možemo. I sada možemo uspjeti usprskos zaostatku, sposobni smo za to.