Svjetski kup gimnastika

Ude srebrni u Anadiji, sad mirno nastavlja pripreme za Rio

Hina



Hrvatski gimnastičar Filip Ude uspješno je testirao vježbu s kojom će za manje od dva mjeseca u Rio de Janeiru loviti svoju drugu olimpijsku medalju, on je na Svjetskom kupu u portugalskoj Anadiji osvojio srebro na konju s hvataljkama s ocjenom 15,125.


Još važnije je što je uspio do kraja izdržati vježbu sa velikim startom od 7,0, jednim od najvećih u svijetu za konja s hvataljkama.


»Izgubio sam dosta na saskoku, ali ono najbitnije je da sam ostvario cilj – napravio vježbu do kraja i sada mirno mogu nastaviti pripreme za Rio«, rekao je Ude.




Bolji od njega bio je samo Kinez Hao Weng koji je odradio veliku vježbu i za start 7,1 dobio 16,100.


Ude je prije osam godina osvojio srebrno odličje na konju s hvataljkama u Pekingu, a i nastupom u Anadiji pokazao je kako s pravom može računati na novu medalju u Riju.


Tomislav Marković je zauzeo četvrto mjesto na parteru sa 14,800 bodova. Od bronce ga je dijelilo tek 0,025 bodova.


U nedjelju će se u borbi za medalje naći i naš najbolji prečaš Marijo Možnik koji je u kvalifikacijama bio treći sa 14,500 bodova.


Do finala nisu uspjeli doći buduća olimpijka Ana Đerek koja je bila 13. u kvalifikacijama grede (13,100), Matija Baron 15. na konju s hvataljkama (13,900) te Anton Kovačević koji je završio kao 11. na preči (13,550).