FFC 21 u Rijeci

Orsat Zovko o borilačkoj priredbi u Centru Zamet: Ovo je možda i najjači FFC koji jamči spektakl

Denis Frančišković

Marko Petrak, Mladen Kujundžić, Orsat Zovko, Samo Petje i Tomislav Spahović  / Foto M. ANIČIĆ

Marko Petrak, Mladen Kujundžić, Orsat Zovko, Samo Petje i Tomislav Spahović / Foto M. ANIČIĆ

– Svi oni koji dođu imat će prilike vidjeti vrhunski spektakl. Kraj je sezone i drago mi je što se priredba održava u Rijeci, a raduje me što prvi put jedna navijačka skupina, odnosno Armada, dolazi na naš event. To je super. A već smo počeli pripreme i za sljedeću godinu u kojoj nas čeka šest priredbi po Americi i isto toliko po Europi - kaže Zovko



OPATIJA Zagrijava se atmosfera za sutrašnji borilački događaj godine, posljednji »šou« FFC-a koji će u Centru Zamet ljubiteljima slobodne borbe i kickboxinga ponuditi 14 borbi u pet sati programa. Spektakl pod svodovima nove dvorane jamče prije svega tri meča za titule, nekoliko borbi s posebnim ulogom te niz prestiža. Na posljednjoj »pressici« uoči današnjeg vaganja (16 sati) u hotelu Navis, okupile su se jake snage sutrašnjeg spektakla. Predvodio ih je prvi čovjek FFC-a Orsat Zovko.


– Ovo će biti najjači FFC ove godine, a možda i najjači do sada – znakovito je ustvrdio Zovko. – Svi oni koji dođu imat će prilike vidjeti vrhunski spektakl. Kraj je sezone i drago mi je što se priredba održava u Rijeci, a raduje me što prvi put jedna navijačka skupina, odnosno Armada, dolazi na naš event. To je super. A već smo počeli pripreme i za sljedeću godinu u kojoj nas čeka šest priredbi po Americi i isto toliko po Europi.


U borbi večeri u kickboxingu Slovenac Samo Petje brani naslov protiv Čeha Tigrana Movsisyana (do 70 kg), no u fokusu je meč domaćeg borca Mladena Kujundžića protiv Španjolca Franka Munoza (do 95 kg).




– Proučio sam protivnika, čvrst je i opasan. No, trenirao sam vrhunski i spreman sam. Tigranu će to biti meč karijere. Teret favorita? Ne stvara mi to pritisak. Na meni da pokažem da nisam slučajno prvak – ustvrdio je Petje kojem je ovo druga obrana naslova u FFC-u, protiv protivnika koji ima skor 3-0.


Kujundžić je i više nego motiviran. Imat će veliku podršku Armade, a u ovoj borbi otvara mu se put k borbi za titulu FFC-a do 95 kilograma.


– Ovo mi je peti meč u posljednja četiri mjeseca. Bitno je da nema ozljeda, da se borim u kontinuitetu. Motivira me što u meč ne ulazim kao favorit, a raduje me što sam dobro odradio pripreme. Vjerujem u pobjedu. Pritisak postoji, ali trudit ću se dići gledatelje na noge. Puno mi znači što me dolaze bodriti pripadnici Armade, vjerujem da će to biti zajednička pobjeda – rekao je Kujundžić.


U MMA programu središnji meč je u teškoj kategoriji u kojem Nizozemec Dion Staring brani titulu protiv Grka Andreasa Kraniotakesa. Tomislav Spahović (BiH) trebao bi dignuti publiku na noge u drugoj MMA borbi za titulu, u meču poluteške kategorije u kojem će mu se suprostaviti Nizozemac Marcin Prachnio.


– Vrhunski sam se spremio, a ova titula otvara vrata brojnih drugih organizacija. Želim razinu više i vjerujem u pobjedu. Bit će to čvrsta i atraktivna borba, jer radi se o kompletnom borcu. Nikad ne potcjenjujem protivnika, spreman sam i za tri runde, ali i za nokaut u prvoj minuti – zaključuje Spahović.


Ulaznice za sutrašnju priredbu prodaju se po 60 (tribine) i 100 kuna (parter, uz ring).