Europsko prvenstvo

Hrvatski karatisti Ermenc, Padovan, Stolar osvojili ekipnu broncu



RIJEKA Hrvatska karate reprezentacija četirima je odličjima zaključila nastup na Europskom prvenstvu, što je jučer završilo u Montpellieru. Ana-Marija Bujas Čelan, Azra Saleš, Ivona Tubić i Ana Lenard osvojile su srebro u ekipnom dijelu borbi, Ana Lenard (do 61 kg) i Maša Martinović (preko 68 kg) osvojile su brončano odličje, a za treću hrvatsku broncu pobrinuli su se kataši Ivan Ermenc, Damjan Padovan i Tomislav Stolar, koji su u jučerašnjem nadmetanju bili uspješniji od Rusije 4:1. Pobjednika je odlučio atraktivan bunkai u završnici nastupa, za što su hrvatski kataši i nagrađeni pljeskom cijele dvorane.


– Vidjeli smo da su gledatelji prepoznali vrijednost naše izvedbe, dobili smo puno veći pljesak nego protivnička ekipa i to me izuzetno veseli – rekao je najiskusniji član ekipe Ivan Ermenc.


Kataši su tako ponovili uspjeh iz Istanbula prošle godine, kada su za brončano odličje bili također bolji od Rusije 5:0. Doduše, uz jednu promjenu. Tada je u hrvatskoj ekipi bio Franjo Maškarin, koji se oprostio od karatea, o čemu je uoči natjecanja razmišljao i Damjan Padovan.




– Oduševljen sam, bilo je tu puno nagovaranja da ostanem i jako mi je drago što sam na kraju odlučio ostati. Presretan sam – poručio je Padovan.


Umjesto Maškarina debitirao je Tomislav Stolar, koji se ekipi priključio mjesec dana uoči Europskoga prvenstva. U pojedinačnoj je konkurenciji stigao do četvrtfinala.


– Meni je ovo prvo seniorsko EP, trebalo je to odraditi. Bili smo uvjereni da smo bolji od Rusa i to smo potvrdili na tatamiju – rekao je Stolar.