Novi prostor

Dom za borilačke sportove Sušak: Mjesto za buduće olimpijce

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić



RIJEKA Judo klub »Kvarner«, Taekwondo klub »Sušak«, karate klubovi »Kvarner«, »Ri Croatia«, »Rijeka«, »Viktorija« i »No kachi«, te Kickboxing klub »Mega Centar« od jučer imaju svoj dom u Ružićevoj ulici na Školjiću gdje je otvorena dvorana namijenjena isključivo borilačkim sportovima.


– Ovom su zgradom prošli različiti korisnici i ona je doživjela različite transformacije, svojevremeno je tu bilo i kino »Jadran«, a sada je ona namijenjena isključivo za borilačke sportove kako bi njihovi članovi imali dobre uvjete za treninge i nastavili kontinuitet dobrih rezultata s klubovima, ali i kao članovi reprezentacije.


Oko 700 sportaša dobilo je odlične uvjete za rad, što, naravno, podrazumijeva i dobre rezultate. Otvaranjem ove dvorane zadovoljni su i gimnastičari koji sada više ne moraju dijeliti dvoranu s karatistima, što podrazumijeva i njima još bolje uvjete za rad.




Svim korisnicima ove nove dvorane želim ugodan boravak, dobre treninge i puno uspjeha na natjecanjima – poručio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, uz kojega su otvaranju dvorane na Školjiću nazočili direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac, predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Vera Begić-Blečić te predstavnici klubova kojima je dvorana namijenjena.


Tako su prezentaciju osnovnih elemenata svojih sportova održali najmlađi članovi Judo kluba »Kvarner«, Karate kluba »Viktorija« i »Ri Croatia« te Taekwondo kluba »Sušak«.


– Htio bih se zahvaliti u ime svih klubova koji će koristiti ovaj objekt, među nama ima i tri člana olimpijske obitelji, stoga vjerujem da ćemo sada u boljim uvjetima za rad iznijedriti i barem jednoga kandidata za Olimpijske igre. Ovaj objekt će nam omogućiti da nastavimo dobro raditi i zadržimo kvalitetu što nas krasi. Hvala svima koji ste nam omogućili da dobijemo svoj dom, a Vama gradonačelniče sretno na izborima – rekao je Vladimir Cvjetan, predsjednik Karate kluba »Ri Croatia«.