Međunarodni šahovski turnir

Ante Šarić pobjednik u Zagrebu

Hina

Reuters

Reuters

Naime, čak devetorica igrača podijelila su prvo mjesto sa sedam bodova, ali je Šarić imao najjači turnir i zasluženo osvojio pobjednički pokal. Drugi je Hrvoje Stević, a na treće mjesto probio se prvi nositelj Zdenko Kožul nakon pobjede nad Ozrenom Bitijem



ZAGREB  U posljednjem kolu tradicionalnog Međunarodnog šahovskog turnira u Zagrebu, na kojem su sudjelovala 172 igrača iz šest zemalja, vodeća šestorka je u međusobnim susretima remizirala što je najviše odgovaralo Splićaninu Anti Šariću, koji je time osigurao prvo mjesto zahvaljujući najboljem dopunskom kriteriju Buchholzu.


Naime, čak devetorica igrača podijelila su prvo mjesto sa sedam bodova, ali je Šarić imao najjači turnir i zasluženo osvojio pobjednički pokal. Drugi je Hrvoje Stević, a na treće mjesto probio se prvi nositelj Zdenko Kožul nakon pobjede nad Ozrenom Bitijem.


Važniji rezultati 9. kola:




Martinović-Stević remi, Iveković B. ml.-Palac remi, Bosiočić-Šarić A. remi, Kožul-Biti 1-0, Kovačević B.-Galić 1-0, Rogulj-Plenča 0-1, Kokol-Zelčić remi, Vujaković-Jovanić 0-1, Tica-Šale 0-1, Krištović-Cebalo 0-1 itd.


Konačan poredak najuspješnijih sudionika:


1-9. Šarić A., Stević, Kožul, Bosiočić, Palac, Kovačević B., Martinović, B. Iveković i Plenča sa po 7 bodova, 10-13. Cebalo, Jovanić, Jurković A. i Šale po 6,5 bodova itd.