Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Memorijal Ivana Ivančića

Amerikanac Ryan Crouser trijumfirao kod fontana u Zagrebu

 Tomas Walsh, Ryan Crouser i David Storl/I. KRALJ/PIXSELL
Tomas Walsh, Ryan Crouser i David Storl/I. KRALJ/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 3. rujan 2018. u 22:14 2018-09-03T22:14:31+02:00

Najbolji hrvatski bacač Stipe Žunić zauzeo je osmo mjesto

ZAGREB Olimpijski prvak u bacanju kugle iz Rija Amerikanac Ryan Crouser pobijedio je sa hicem od 22.09 metara na 4. Memorijalu Ivana Ivančića, koji je održan na bacalištu kod zagrebačkih fontana.

- U završnim serijama napokon sam uspio uhvatiti tehniku i baciti dva odlična hica. Zagreb mi je jedno od omiljenih mjesta za natjecanje. Publika je blizu, atmosfera je doista posebna i uživam ovdje bacati - izjavio je Crouser, koji drži i rekord mitinga kada je prije dvije godine bacio 22.28 metara.

Aktualni svjetski prvak Novozelanđanin Tom Walsh osvojio je drugo mjesto sa hicem od 21.78 metara, a treće mjesto pripalo je bivšem dvostrukom svjetskom prvaku Nijemcu Davidu Storlu, koji je bacio 21.46 m. Novi europski prvak Poljak Michal Haratyk bio je četvrti sa rezultatom 21.24 m, a najbolji hrvatski bacač kugle Stipe Žunić zauzeo je osmo mjesto sa 20.00 metara.

- Dao sam maksimum, hitac od 20 metara nije katastrofa, ali bih volio da sam završio sa boljim plasmanom. Ovo mi je bila najteža sezona dosad i žao mi je što nisam u boljoj formi, jer ovdje je užitak bacati u društvu sa najboljima na svijetu - rekao je Stipe Žunić, osvajač brončane medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Memorijal Ivana Ivančića održava se u sklopu Hanžekovićeva memorijala, zagrebačkog IAAF atletskog mitinga čije ćemo 68. izdanje gledati u utorak na stadionu Mladosti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.