Halo Verona

Saša Bjelanović :Zanima me ambiciozna momčad Rijeke

Ivan Volarić

Bjelanović zvuči oprezno, poštuje u prvom redu dignitet kluba iza kojega je neuspješan povratak u Serie A, ali jednako tako djeluje prilično zagrijano za ono što se sprema na Kantridi



RIJEKA »Zadar«, »Dinamo« (jedan nastup!), »Istra«, pa golgeterska eksplozija u »Varteksu« (27 golova u 51 utakmici). Uslijedila je selidba u Serie A, »Como«, »Chievo«, »Perugia«, »Lecce«, »Ascoli« i »Torino«, potom u Serie B »Vicenza«, zatim jedna sezona u rumunjskom »Cluju« i iskustvo igranja u Ligi prvaka, a onda povratak na »čizmu«. »Atalanta« pa posljednja adresa – »Verona«. Ako ne dođe do nekog velikog obrata, taj niz klubova čije boje je branio napadač Saša Bjelanović, trebala bi nastaviti »Rijeka«.


Tako tvrde odgovorni na Kantridi već duže vremena, a tako nekako glasi i vijest (Saša Bjelanović odlazi u Rijeku), objavljenja na službenim stranicama »Verone« s kojom zadarski topnik ima ugovor još godinu dana.


– Očito svi znaju više od mene, ali kada tako kažu službeni izvori, onda u tome valjda ima nešto istine ha, ha… – odgovara napadač koji će za nekoliko dana napuniti 33 godine. – Imao sam dogovor da, dok sezona traje, ne izlazimo ni sa čim, niti da ulazimo u neke detalje jer ipak su bile u tijeku važne utakmice za »Veronu«. Razgovarali smo, čuli smo se, ali idućih dana smo se dogovorili da ćemo opet sjesti. Tada će se znati više. »Rijeka« će porazgovarati s »Veronom« i vidjeti što se da napraviti.   

Oprez


Bjelanović zvuči oprezno, poštuje u prvom redu dignitet kluba iza kojega je neuspješan povratak u Serie A, ali jednako tako djeluje prilično zagrijano za ono što se sprema na Kantridi.




– Naravno da sam zainteresiran za jedan tako ambiciozan projekt. Da nisam, onda bih to rekao ljudima iz »Rijeke« odmah na početku razgovora. Međutim, trebalo je poštovati činjenicu da imam još godinu dana ugovor s »Veronom«, a pogotovo je to trebalo respektirati u trenutku kada su pred klubom bile važne utakmice završnice prvenstva, odnosno play offa za Serie A. Nisam tada smio pričati s drugim klubom, ako ništa onda zbog respekta prema klubu koji me plaća.



Maranza potpisao ugovor     Jučer je na Kantridi osvanuo novi »Rijekin« stručnjak za fizičku pripremu, Ugo Maranza. Bio je to njegov prvi radni dan u »Rijeci« koji je iskoristio kako bi potpisao jednogodišnji ugovor, počeo rješavati pitanje smještaja, ali i krenuo u potragu za informacijama o igračima s kojima će idućega ponedjeljka početi pripreme.    S Benkom dogovren trogodišnji ugovor     Jučer je na Kantridi osvanuo napadač Leon Benko. Prema riječima sportskog direktora Srećka Juričića njegov angažman može se smatrati gotovom stvari.    – Sve je dogovoreno, preostaje još samo potpis trogodišnjeg ugovora što ćemo, vjerujem, učiniti krajem ovoga ili najkasnije početkom idućeg tjedna – rekao je Juričić i dodao kako su otklonjeni svi problemi oko raskida Benkova ugovora s njegovim arapskim poslodavcem.


Ali, da me zanima »Rijeka«, sigurno da me zanima. To sam rekao i ljudima iz »Rijeke«. Oni znaju moja razmišljanja i vjerojatno na temelju toga vuku neke daljnje poteze – nastavlja Bjelanović, koji očekuje da bi se sve zajedno moglo raščistiti tijekom ovoga tjedna.


– U »Veronu« dolazi nova uprava. Stara uprava je otišla, a od nove se još nitko nije pojavio osim predsjednika. S te strane gledano, nema još osnova da se može pričati, međutim, mislim da kada postoji obostrana želja, onda se može pronaći rješenje za eventualne probleme.   

Prijatelj Budan


Saša je veliki prijatelj s Igorom Budanom. Putevi su im se u Italiji nerijetko susretali.


Riječki napadač je sigurno rekao koju lijepu riječ za svoj matični klub.


– S Igorom sam odličan prijatelj, čujemo se inače, a posebno u posljednje vrijeme kada se sve ovo oko »Rijeke« aktualiziralo. Znam dosta, a sigurno da im je on dodao još koji detalj, budući da je iz Rijeke i da dobro poznaje situaciju.


Lijepo bi bilo jednog dana vidjeti u bijelom dresu napadački duet: Budan-Bjelanović.


– Igrali smo zajedno u »Ascoliju« prije pet godina, sigurno da bih ja to volio, ali nezahvalno je u nogometu praviti neke planove unaprijed.


Za početak dovoljno bi bilo da jedan dio dueta B-B ojača »Rijeku«.


– I ja se nadam, ali kažem, vjerojatno će idućih dana sve zajedno intezivirati jer do sada to ipak nije bilo moguće s obzirom na situaciju u »Veroni«.


Bjelanović je odigrao 26 službenih utakmica za »Veronu« prošle sezone i postigao pet pogodaka. Preskočio je prošlosubotnji oproštajni remi s »Vareseom« koji je nekadašnjeg prvaka Italije izbacio iz kombinacija za ulazak u Serie A zbog ozljede. Ništa ozbiljno. U pitanju je tek lakše istegnuće aduktora.