Moderno nogometno znanje

Rujevički raj u Rijekinim bojama: Pogledajte kako iznutra izgleda novi dom “bijelih”

Ivan Volarić

Rujevica sigurno nije najveće, možda nije niti najljepše, ali je sigurno najmodernije i najfunkcionalnije nogometno zdanje u Hrvata. U klubu itekako imaju čime biti ponosni



Stadion HNK »Rijeke« na Rujevici službeno je otvoren u prvenstvenoj pobjedi »bijelih« nad »Lokomotivom« početkom kolovoza. Mnogi će se složiti da je stadionu duša udahnuta kada je nedavno Anas Sharbini u 90. minuti zabio pobjednički pogodak »Dinamu«, a rujevičko zdanje dočekalo i svoju prvu veliku pobjedu.


Foto S. Drechsler


Foto S. Drechsler





Između tih utakmica promjenilo se puno toga na stadionu, dio stvari ostalo je nevidljivo oku »običnih smrtnika«, jer gotovo svakodnevno su djelatnici raznih tvrtki uređivali unutrašnjost stadiona koja u sebi krije raj za svaku nogometnu momčad.


Pored komfornih svlačionica, raznih ureda i prostorija »bijeli« su dobili na raspolaganje i saunu, ledenu kupku, fitnes centar u kojem su najmodernije sprave. Svaka prostorija ima svoj TV prijamnik, sve je povezano s kontrolom sobom iz koje je moguće kontrolirati sliku u svakoj prostoriji, ali i iz koje je moguće u svakom trenutku uvidjeti zbivanja na bilo kojoj poziciji na stadionu. Dakle, svi potencijalni izgrednici moraju biti svjesni da njihovo ponašanje na stadionu neće proći nezamjećeno.


Dotjeran je press centar, lože na vrhu zapadne tribine, takozvani »sky boksovi« što svojim korisnicima pružaju apsolutan komfor i jedinstveni nogometni ugođak, a dosta pažnje posvećeno je i uređenju hodnika, prostora kroz koji prolaze igrači prije izlaska na travnjak. Na zidovima su osvanule foto-tapete, velike slike igrača iz aktualnog kadra. Ukusno unutarnje uređenje, dojmljivo vjerojatno i za goste Rujevice.


Posebna priča je VIP salon gdje su zahvaljujući najpoznatijem kolekcionaru svega što ima veze s HNK »Rijekom« Danijelom Hunjadijem – Dadotom osvanuli neki od povijesnih dresova, kopački, lopti…


Kutak koji podsjeća na davne dane ispunjene ponosom i slavom, kao i na one koji su stvarali povijest riječkog kluba budući da sve to prate i foto tapete s povijesnim slikama »Rijekinih« legendi ili onih u bojama riječkoga prvoligaša. Oni koji dolaze na stadion iz pravca istoka vjerojatno ne znaju i da je proširen službeni parking na zapadnoj tribini, a kutak ispod stijena na zapadu predviđen je za gradnju motela, kompleksa sa sobama za igrače što će novom domu nogometaša »Rijeke« dati jednu potpuno novu dimenziju.