Huliganski sukob

OBRAČUN KOD DUGOPOLJA Brutalni sukob Armade i Torcide, jednog navijača udario auto?

P. N.

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube

Na mjesto obračuna brzo je pristiglo nekoliko policijskih vozila. U nekoliko navrata se vidi kako je netko ozlijeđenome pokušao pomoći, ali on se nije ustajao



Uoči današnjeg Jadranskog derbija dogodio se sukob pripadnika Torcide i Armade kod naplatnih kućica na autocesti A1 u Dugopolju, prenosi Jutarnji.


Na objavljenoj snimci vidi se brutalna tučnjava nekoliko osoba, a vidljivo je i da na tlu leži jedna ozlijeđena osoba. Nema informacija tko je u tučnjavi izvukao deblji kraj.


Na mjesto obračuna brzo je pristiglo nekoliko policijskih vozila. U nekoliko navrata se vidi kako je netko ozlijeđenome pokušao pomoći, ali on se nije ustajao.




Zasad nije poznato kako je došlo do sukoba navijača, a više će biti poznato nakon što policija obavi očevid te ispita sudionike i svjedoke.


Javio nam se jedan od navijača “Rijeke” koji je svjedočio sukobu. Prema njegovim riječima, “armadaše” je napala skupina navijača Hajduka iz okolnih mjesta koja je također došla na dugopoljske naplatne kućice. Na meti napada našli su se Riječani s početka kolona, a nakon što su pripadnici Torcide shvatili da je protivnik brojniji, dali su se u bijeg.


Policija je, kako doznajemo, privela čak stotinjak navijača Rijeke.


Od istog izvora doznajemo nepotvrđenu informaciju da je navijač koji se na snimci vidi da je ostao ležati pristaša Hajduka i da je zapravo nastradao od automobila. Naš sugovornik, naime, prepričava da su ga u bijegu automobilom udarili njegovi “kolege”.


Informacija, naravno, nema službenu potvrdu.


Splitska policija je oko 18 sati izvijestila da je do tučnjave došlo oko 16 sati. Brzom intervencijom policije izgred je prekinut, a nekoliko je izgrednika uhićeno i privedeno, izvijestila je splitska policija.


»Četiri su osobe u tučnjavi zadobile lakše tjelesne ozljede, većinom površinske. Policija je odmah nakon što je incident započeo reagirala jer je dio naših službenika bio u blizini ,na A1, gdje su radili prihvat navijača. Osim tog incidenta do početka utakmice nismo zabilježili druge izgrede«, izjavila je za Hinu Antonela Lolić.


U 17 sati na Poljudu je počela utakmica gostujuće Rijeke i domaćeg Hajduka, a po procjeni organizatora na stadionu je 18 tisuća navijača.