Iskjučen

Mance nakon Osijeka: Svi smo uživali u vrhunskom suđenju!

Ivan Volarić



Delegat utakmice Ivan Jurina (Zabok) naveo je sljedeća zapažanja u zapisnik utakmice »Osijek« – »Rijeka« kod taksativnog nabranja isključenih članova stručnog stožera »Rijeke«. Ivan Mance, predstavnik kluba, u 94. minuti isključen zbog učestalog prigovaranja u 11., 13., 29. i 94. minuti, te u istoj minuti i napuštanja tehničkog prostora. Nakon isključenja otezao je s izlaskom s terena, ponovo se vraćajući, te je tek nakon višekratnog upozorenja napustio ograđeni dio igrališta.


Isključen Rade Ljepojević, također predstavnik kluba u 94. minuti zbog napuštanja tehničkog prostora te je pritom rekao sucima »j… ću vam ja mater«. Danko Matrljan, pomoćni trener, u 94. minuti dotrčao 20-ak metara izvan tehničkog prostora te bacao demonstrativno štopericu o tlo.


– Žao mi je što moram komentirati suđenje, a ono je bilo – divno!  Svi smo uživali u tome i svi uživamo u tome što ćemo sada tjedan dana svi pričati o najvažnijoj stvari u nogometu i zbog čega se nogomet igra, a to su – suci. Stvarno smo uživali u toj vrhunskoj sudačkoj predstavi, bila je to pokazna vježba kako treba suditi s ravnomjernom raspodjelom kartona, jednakim kriterijim kod suđenja prekršaja i fantastično izbrojanom sudačkom nadoknadom. Stvarno jedno prekrasno iskustvo! – rekao je Mance i dometnuo kako će zbog isključenja kazniti sam sebe tako što će kupiti lopte nekoj od nogometnih škola u regiji.




– Krivo mi je što su me izbacili jer sam time okaljao ime »Rijeke«. Pretpostavljam da je to zato jer sam komentirao neke odluke unutar tehničkog prostora, a ne izvan njega i što si nisam dozvolio psovati suce. Vjerojatno sam zbog toga izbačen – zaključio je zamjenik sportskog direktora »bijelih«, koji je aludirao na Zorana Mamića kojega Matoc nije smogao hrabrosti poslati na tribine iako je nekoliko minuta prkosno stajao debelo izvan sudačkog prostora, te se oglušivao na primjedbe četvrtog suca koji ga je uzalud pokušavao vratiti na modru klupu tijekom nedavnog derbija na Rujevici.