Jurica Vranješ

Učinak Rijeke i Osijeka je malo ispod očekivanja, vjerojatno će se ići na podjelu bodova

Denis Frančišković

Antonio Mirko Čolak tijekom ogleda u Gradskom vrtu/Foto

Antonio Mirko Čolak tijekom ogleda u Gradskom vrtu/Foto

Rijeku je malo poremetio odlazak Igora Bišćana, a novi trener treba vremena da sve to posloži - kaže Jurica Vranješ, nekadašnji prvotimac Osijeka i Rijeke, reprezentativac i igrač koji je gradio zavidnu inozemnu karijeru. - Osijek je više uložio, ali i kod njega je došlo do promjene trenera.



RIJEKA Nogometaši Rijeke uspješno su prebrodili prvu od pet prepreka na putu zahtjevne jednomjesečne serije. »Bijeli« su rutinski još jednom matirali Varaždince i to se najviše pamti. Četvrtfinalna viza u džepovima je igrača Simona Rožmana, nakon čega slijede puno zahtjevniji prvenstveni ogledi. Prvo nedjeljno gostovanje kod Osijeka pa domaći derbi s Dinamom te dvije utakmice zaredom u gostima, kod Intera i Hajduka.


Rijeka i Osijek u dosadašnjem dijelu prvenstva ne blistaju. Naprotiv, oba sastava puno se muče, igraju na refule i traže igru i standardnost momčadi. »Posljedice« se zasad vide na ljestvici, ali i na promjenama trenera. A to su uvijek rezovi iz domene šok terapije…


– Istina, dosadašnji učinak je sigurno malo ispod očekivanja za oba kluba. Rijeku je malo poremetio odlazak Igora Bišćana, a novi trener treba vremena da sve to posloži – kaže Jurica Vranješ, nekadašnji prvotimac Osijeka i Rijeke, reprezentativac i igrač koji je gradio zavidnu inozemnu karijeru. – Osijek je više uložio, ali i kod njega je došlo do promjene trenera. Pod Skenderom nije to baš bilo bajno, onda je došao Kulešević koji je sve bolje posložio, ali je momčad opet zadnjih nekoliko utakmica stala. Vjerojatno su i Osječani i Riječani očekivali da će biti uz Dinamo, odnosno tu gdje je sada Hajduk.





Vranješa raduje činjenica što je Rijeka prije svega ukazala povjerenje mladom stručnjaku. Strancu iz susjedstva koji se usporedo tek mora dokazati, stvarati momčad i igru. I ganjati rezultate…


– Istina, Osijek je više uložio od Rijeke, Bišćan je vidio i znao što mu treba, ali to nije dobio. Zato je morao izvlačiti maksimum iz ove momčadi. Došao je Rožman i njemu treba vremena. Iako moram pozdraviti odluku što je mladi trener, neovisno je li Hrvat, Slovenac ili neki drugi stranac. Bolje i tako nego da je došao neki trener »šezdeset plus« – dodaje Vranješ.


Osijek i Rijeka susreću se u trenutku kad su bodovi itekako bitni i jedni i drugima za hvatanje priključka s Hajdukom.


– Ne vjerujem da će biti velikih promjena. Neće biti srljanja, vjerojatno će se ići na podjelu bodova. Osijek će morati tražiti pobjedu jer igra doma. S obzirom na dosad viđeno, formu i da sam igrao za obje momčadi, a sad živim na Kvarneru, rekao bih da će završiti 1:1.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU