In memoriam

UTOPIO SE BIVŠI NOGOMETAŠ RIJEKE Igrao je osamdesetih u generaciji Juričića, Gračana i Desnice

P. N.

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube

Odjednom mu je pozlilo i samo je potonuo, pričaju svjedoci. Na bazenu se zatekla i žena iz Viškova, inače, medicinska sestra, koja je nesretnom Janjaninu pokušala pružiti pomoć, ali mu nije bilo spasa



Na bazenu u toplicama Lešće jučer je preminuo 63-godišnji Željko Janjanin iz Karlovca.


Radi se o bivšem nogometašu, koji je osim u matičnom “Karlovcu”, zagrebačkom “Dinamu”, kruševačkom “Napretku” i nekim austrijskim klubovima, dvije sezone – od 1980. do 1982. godine igrao i za “Rijeku”. Radi se o jakoj generaciji s Kantride za koju su, uz ostale nastupali još Mauro Ravnić, Srećko Juričić, Ive Jerolimov, Nenad Gračan, Damir Desnica i drugi. Bio je član kluba veterana “Rijeke” i često je dolazio u grad na Rječini na druženje s bišim suigračima.


Janjaninov brat Rajko također je poznati bivši nogometaš, koji je istodobno nastupao za “Dinamo”, “Crvenu zvezdu” i atenski “AEK”.


Radio Mrežnica javlja kako je 63-godišnji Željko Janjanin preminuo sinoć pred zatvaranje bazena u Lešću. Odjednom mu je pozlilo i samo je potonuo, pričaju svjedoci. Na bazenu se zatekla i žena iz Viškova, inače, medicinska sestra, koja je nesretnom Janjaninu pokušala pružiti pomoć, ali mu nije bilo spasa.