Analiza

Što je donio remi u Maksimiru? Izdvojili smo pet najbitnijih detalja susreta

Ivan Volarić

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



O maksimirskom derbiju i svemu što se na njemu događalo već je više manje sve napisano. Izdvojili smo pet detalja koji su najbitniji iz rujeviške perspektive.


VELIKI BOD


Riječani su ostvarili elementarni cilj u Maksimiru, remijem su zadržali prednost od šest bodova i napravili veliki korak prema naslovu jesenskih prvaka. Mogu se pritom nadati i da će ta prednosti do Nove godine »nabubriti«, ukoliko naravno dobiju obje utakmice, a »modri« posrnu na Poljudu.


SAMOPOUZDANJE


»Bijeli« nisu odigrali nezaboravnu partiju, ali su konačno u Maksimiru istrčali sa stavom kakav se i očekuje od momčadi koja je u većem dijelu sezone prva na ljestvici. Osim toga »bijeli« su protiv sebe imali i izrazito nesklono suđenje, no uspjeli su i s igračem manje pokazati dozu hrabrosti i sportskog bezobrazluka.


PRSKALO




Dugo vremena Andrej Prskalo živio je u sjeni Ivana Vargića, a onda i uz uopćeno mišljenje da je solidan vratar, ali ne i »igrač za velike predstave«. Bivši junior »Rijeke« u Maksimiru je bio u glavnoj ulozi, pokazao je da je itekako važna karika u momčadi koja korača prema naslovu prvaka.


VUČEMILOVIĆ


Burilova predstava u Koprivnici pod budnim okom bivšeg šefa sudaca Željka Širića bila je samo najava onome što se zbivalo u Maksimiru. Njihov sugrađanin Ante Vučemilović obilježio je derbi nizom, blago rečeno, dvojbenih odluka koje su u visokom postotoku išle na štetu gostiju. Jasna najava onoga što Riječani mogu očekivati na proljeće…


MIŠKOVIĆ


Predsjednik »Rijeke« podnio je nakon derbija ostavku na svoje funkcije u HNS-u, a nakon što je godinama vjerovao da će zapuhati neki drugi vjetrovi u hrvatskom nogometu. Mišković ovim potezom neće izazvati drugačiju reakciju sudačke mašinerije u službi jednoga kluba, ali će sigurno dodatno mobilizirati vlastite navijačke potencijale.