Pojačanja ili prinove

RI MERCATO Grk Mavrias danas potpisuje, Rijeka lovi napadača Crotonea

P. N.

Maxwell Acosty

Maxwell Acosty

Mavrias navodno dolazi na Rujevicu kao slobodan igrač nakon razlaza s »Karlsruheom« ovoga ljeta



Iz talijanskih medija stižu vijesti o interesu riječkoga prvoligaša za napadača Crotonea Maxwella Acostyja. Riječ je o dvadesetpetogodišnjem Gancu s talijanskom putovnicom, koji se prije godinu i pol dana također spominjao u kontekstu novog pojačanja »bijelih«.


Tada posredstvom »Spezije«. Acosty je od 2009. godine bio igrač Fiorentine, koja je tada 18-godišnjeg krilnog napadača kupila od Reggiane za milijun eura. Za Fiorentinu je, međutim, odigrao samo pet utakmica prije negoli je 2012. godine počelo njegovo seljakanje po posudbama (Juve Stabia, Chievo Verona, Carpi, Modena).


U kolovozu 2015. godine Acosty je postao igrač Latine u kojoj je proveo godinu i pol dana prije negoli je zimus potpisao za Crotone. U Crotoneu je prošle sezone upisao jedanaest nastupa, ali upisao samo 373 minute bez učinka u rubrikama golovi i asistencije.




Danas bi igrač »Rijeke« trebao postati Grk Charlampos Mavrias, 23-godišnji desni bek koji je jučerašnji dan proveo na liječničkim pregledima. Mavrias navodno dolazi na Rujevicu kao slobodan igrač nakon razlaza s »Karlsruheom« ovoga ljeta. Prethodno je u karijeri branio boje »Panathinaikosa«, »Fortune Düselldorf« i »Sunderlanda«.