DANAS NA RUJEVICI

PROMOCIJA NOVE RIJEKE: Slovenski drugoligaš danas testira bijele

Orlando Rivetti

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Utakmica protiv Tabora iz Sežane počinje u 19 sati na glavnom stadionu na Rujevici



RIJEKA »Balzan« (2:1), »Kraljevica« (11:0), »Vukovar« (10:0), »Žilina« (5:0), »Spartak Moskva« (3:1), »Luton Town« (2:0)… Dosadašnji su suparnici »Rijeke« u prijateljskim ogledima u više od mjesec dana priprema za novu sezonu koja počinje 28. srpnja utakmicom protiv »Gorice« na Rujevice. Sedmu utakmicu odigrat će »Rijeka« danas na svom terenu na Rujevici, na glavnom stadionu od 19 sati. Još jedna utakmica protiv još nepoznata suparnika planirana je za petak… Večerašnji suparnik bit će slovenski drugoligaš »Tabor« iz Sežane.


U dosadašnjih šest utakmica »Rijekin« je trener izveo na terenima od Rujevice preko Kraljevice i Kranjske Gore do Villacha, čak dvanaest momčadi. Dobro ste pročitali, svako poluvrijeme po jedna momčad. Još uvijek ne znamo kako će izgledati Kekova šesta »Rijeka«, momčad koju gradi od temelja, nakon što je prve sezone, prije pet godina, odradio posljednjih jedanaest kola i odveo »Rijeku« u – Europu.


Najesen se dogodio »Stuttgart«, svima još uvijek draga uspomena, najdraža nakon dvostruku krune 2017. godine… Bistra je slika buduće momčadi u Kekovoj glavi, pa će večeras, s obzirom na to da je na drugoj strani ipak samo slovenski drugoligaš, još jednom izvesti dvije momčadi. Bez obzira na činjenicu da sezona počinje za jedanaest dana. Ili će nam možda ponuditi »prvu postavu«, barem u prvoj dionici utakmice.




Prvu postavu bez reprezentativca Filipa Bradarića (ipak ga neće biti danas na rujevičkim tribinama). Jamačno će Bradarić dobiti nekoliko dana odmora, ali još uvijek je aktualna priča, vrlo vjerojatna, njegova odlaska. Njegova cijena je, tvrdi predsjednik Damir Mišković, veća od šest milijuna eura, koliko je navodno nudio »Lokomotiv« iz Moskve. Spominjalo se puno klubova. Posljednji je »Cagliari«. Informaciju smo »ukrali« u »La Gazzetti dello Sport«, gdje se tvrdi da talijanski član Serie A, čiji je član postao i naš Srna, dvoji između Bradarića i Šveđanina Albina Ekdala, koji je već bio njihov član, a sada igra u HSV-u!


Večerašnji ogled »Rijeke« i »Tabora« vrijedi sigurno više od 20 kuna kolika je cijena ulaznice (10 kn za djecu), a za pretplatnike, vlasnike kompleta, ulaz je besplatan. Zaštićena prodaja za prošlogodišnje pretplatnike inače traje do 18. srpnja u 19 sati… U ponedjeljak počinje slobodna prodaja.