Nakon "susjedskog derbija"

Kek: Radom moramo doći da toga da svih 90 minuta odigramo u jednom dahu

Ivan Volarić

Snimio Damir Škomrlj

Snimio Damir Škomrlj



Atmosfera, igra, rezultat… Naravno i vatromet za kraj. Sve je sinoć bilo sjajno na Rujevici. Matjaž Kek nije krio zadovoljstvo. Svime.


– Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi u krasnoj atmosferi. Privilegij je bio biti na terenu, uživati u takvom ambijentu. S takvim navijačima. Trudili smo vratiti navijačima toplinu.


Dobro, i vi ste uživali u igri?




– To je nogomet kojemu moramo težiti. Poglavito u prvom poluvremenu. U nastavku je bilo malo težnje samoisticanju. Radom moramo doći da toga da svih 90 minuta odigramo u jednom dahu. U prvom smo poluvremenu pokazali da znamo igrati nogomet.


Je li to ono čemu težite?


– Puno je bilo dobrih stvari, neke možemo i bolje. Bilo je u igri brzine kojoj moramo težiti. To je moderan nogomet.


Pjesma na tribinama?


– Rekao sam da na Rujevicu ne treba dolaziti samo zbog vatrometa. Igra i navijači su stopljeni u jednu cijelinu. Predstavu.


Četiri gladna lava u napadu …?


– Da nema onih šest iza teško bi bilo… To je kolektivna igra.


Sada put Istanbula?


– Imamo četiri boda više nego prošle sezone nakon dva kola. Europa ima svoje zakonitosti. Turci su finanijski jači, lijep je to izazov za našu momčad. Čeka nas vruća utakmica.


Alen Šušnić nije imao razloga za zadovoljstvo.


– Pomeo nas je početni riječki uragan. Očekivalo smo ga, ali… Rijeka je sretno dala dva gola, mi smo ih nesretno primili. Do odmora se nismo oporavili od šoka. U poluvremenu smo ohladili glave. U nastavku je bilo bolje, ali nemojme se zavaravati, Rijeka je spustila ritam. (O. R.)