Sastav

Kadrologija: Kek ostao bez Asmira Kajevića za petak, utakmicu počinje Mejač?

Ivan Volarić



RIJEKA Asmir Kajević nije zaključio trening u utorak na Rujevici. Razlog – istegnuće mišića uslijed kojega sigurno neće igrati protiv »Lokomotive«. Šteta jer crnogorski veznjak je u posljednjim prijateljskim utakmicama djelovao jako raspoloženo, uostalom postigao je pogotke protiv »Širokog Brijega« i »Rudara«. No, dogodila se ozljeda – kao posljedica duge stanke. Matjaž Kek je nekoliko dana ranije u jednom neformalnom razgovoru objašnjavao da je kod takvih igrača potpuno prirodno očekivati velike oscilacije u izvedbi, ali i da je kod njih velika mogućnost ovakvih »ozljedica«. Kajevićevo ispadanje iz stroja je definitivno loša, a oporavak niza viroznih i gripoznih igrača – dobra vijest. Maleš, Bradarić, Bezjak, Tomasov… su  u treningu, ne u idealnom tjelesnom stanju s obzirom na bolest koja je iza njih, ali u treningu i samim time kombinacijama za sutrašnji nastup.


– Procijenit ćemo kroz posljednje treninge kako ćemo reagirati u njihovu slučaju, iako ionako nemamo previše izbora – rekao je Kek.


Sastav? Kajevićevom ozljedom vrlo vjerojatno otpala je mogućnost da Kek pošalje na travnjak momčad u rasporedu 4-4-2 osim ako ne odluči pružiti još jednu priliku Roshiju. Pretpostavka je stoga da će se okrenuti sustavu 4-3-3 ili nekoj njegovoj blagoj modifikaciji, recimo rasporedu – 4-2-3-1. Desni bek? Žuta se u proteklim utakmicama pokazao kao neuspješan eksperiment, možda stoga trener »bijelih« odluči riskirati s Mejačom. U tom slučaju jedna jedanaestorka mogla bi izgledati ovako (4-3-3): Vargić – Mejač, Samardžić, Mitrović, Žuta – Močinić, Maleš, Brezovec – Tomasov, Bezjak, Gavranović, a druga otprilike ovako (4-2-3-1):  Vargić – Mejač, Samardžić, Mitrović, Žuta – Močinić, Maleš – Tomasov, Gavranović, Bezjak – Balaj. Posljednja je naravno kao i uvijek Kekova.