Trener Istre 1961

Goran Tomić: Trebat ćemo odigrati perfektnu utakmicu da bismo uzeli bodove

Ivan Cerovac

Puljani su posljednji put riječku mrežu zatresli 22. rujna 2013. godine / arhiva NL

Puljani su posljednji put riječku mrežu zatresli 22. rujna 2013. godine / arhiva NL

Puljani su posljednji put riječku mrežu zatresli 22. rujna 2013. godine u porazu 2:3, a potom je u pet narednih susreta četiri puta rezultat bio pragmatičnih 0:1, uz jedan na kojem se mreže nisu zatresle



 Pred nogometašima Istre 1961 susret je koji se čeka s najvećim nestrpljenjem, čije će se 30. prvoligaško izdanje upriličiti danas na »Drosini« s početkom u 18 sati i na koji će Riječani stići s pomalo nestvarnim nizom od 23 prvenstvene utakmice u kojima nisu osjetili gorčinu poraza. Posljednji koji je uspio nadjačati trupe Matjaža Keka bio je Dinamo 21. veljače na Maksimiru, a onda je krenula pozitivna riječka serija koju pred današnju utakmicu čine 17 pobjeda i samo šest remija.


Usput, Puljani su posljednji put riječku mrežu zatresli 22. rujna 2013. godine u porazu 2:3, a potom je u pet narednih susreta četiri puta rezultat bio pragmatičnih 0:1, uz jedan na kojem se mreže nisu zatresle. Drugim riječima, nogometaši Istre 1961 već tri godine u svom dvorištu nisu pronašli ključ kojim bi otključali riječku bravu. No, s obzirom na to da je Goran Tomić od dolaska za kormilo već srušio nekoliko negativnih tradicija, svi oni kojima je zeleno-žuta boja pri srcu uzdaju se da bi šibenski strateg mogao srušiti i ovu.


– Svi s nestrpljenjem očekujemo utakmicu s Rijekom, najboljom momčadi u Hrvatskoj koja s pravom stoji na prvom mjestu na ljestvici – rekao je Goran Tomić, trener Istre 1961. – Riječani su u odličnoj formi, igraju brz i moderan nogomet i želimo li im uzeti bodove, trebat ćemo odigrati perfektnu utakmicu u kojoj će svi igrači morati biti na maksimumu svojih mogućnosti što se tiče trkačkog plana, odrađivanja taktičkih zadataka i odgovornosti. Znam vrlo dobro koliko ova utakmica znači svim navijačima Istre 1961, riječ je o pravom derbiju i napravit ćemo sve da ih ne razočaramo te da nastavimo niz koji smo započeli prije nekoliko kola.




Dosljedan sebi, Tomić nije želio izići u javnost sa startnom postavom, opravdavši se manjim ozljedama zbog kojih ga muči još par dilema. S obzirom da je za očekivati kako neće promijeniti 3-5-2 formaciju, nedoumice koje muče Tomića mogu se ticati pozicije drugog napadača za koju konkuriraju Roce, Gržan i Bouhna, te da li će Mitrevskog ostaviti na stoperu, što znači da bi oporavljeni Georgiev mogao preseliti na klupu.


– Kadar koji je iznio posljednje utakmice iznijet će i ovu protiv Rijeke, neće tu biti previše promjena – ostao je poprilično zatvoren Tomić, koji smatra da današnja utakmica neće biti repriza posljednjih susjedskih derbija odigranih na »Drosini«. – U ovoj sezoni vidio sam drugačiju Rijeku nego što je to bilo ranijih godina, Rijeku koja je okomita, direktna i igra agresivan nogomet s brzim tranzicijama te kao takva predstavlja ugodno iznenađenje za mene. Oni su favoriti u ovoj utakmici i sigurno će se na taj način i postaviti, definitivno ne očekujem da će se povući na svoju polovicu terena i čekati naš potez. Danas očekujem goropadnu i kompaktnu momčad iz koje neće iskakati pojedinci, no smatram da i mi imamo svojih aduta da im pomrsimo račune. Jedno je sigurno, mi nećemo mijenjati naš stil igre.