Uoči današnjeg ogleda

Domagoj Pavičić: Kad lopta uđe u mrežu nije bitno tko je nabacio, završio akciju, poentirao. Momčad je svetinja

Orlando Rivetti

foto Roni BRMALJ

foto Roni BRMALJ

Na nama je pokušati se nametnuti agresivnom igrom na sredini terena, diktirati ritam i tražiti put do gola brzim loptama. Po trenerovim uputstvima, ono što radimo na treningu... Vjerujem u pobjedu



Lokomotivi i Dinamu zabili su sedam komada u četiri dana, uzeli šest bodova, a danas nogometaši Rijeke žele nastaviti seriju u Zaprešiću. Uzeti bodove na uvijek vrućem terenu. Visoka pobjeda nad liderom prvenstva, Dinamom, pojačala je apetite.


Bez obzira na Dinamove darove, Leškovićevo isključenje, kardinalne greške na svojih tridset metara kod tri primljena gola, nogometaši Rijeke odigrali su najbolju proljetnu utakmicu. Pokazali da su na dobrom putu. Jedna od bitnih karika nove momčad je nesumnjivo Domagoj Pavičić, na Rujevici već starosjedioc, stigao je u ljetnom prijelaznom roku.


– Treba Dinamu zabiti četiri komada, bez obzira na sve okolnosti i na neke stvari koje su nam išle u prilog. Ali mi smo ti koji smo isprovocirali situaciju. Igrali smo pametno, zrelo u drugom poluvremenu, za razliku od prve dionice kada smo imali malo problema, zabili smo tri gola u nastavku. Ključan je bio dogovor u poluvremenu. prestrojili smo se u glavama i na terenu… Dobro je bilo, slatko je dobiti Dinamo, ali ima još puno prostora za napredak. Tek smo poćeli stvarati momčad koja će imati puno toga za kazati.


Tvrda utakmica




Postigli ste prekrasan pogodak, drugi u proljetnom nastavku, uz dvije asistencije. Četiri sveukupno u dosadašnju 21. utakmicu. Pozicija iza napadača vam najbolje odgovora?


– Krenulo me… Točno je, najbolje se snalazim, i najveći doprinos ekipi mogu dati igrajući prema naprijed. Bogu hvala, krenuli su me golovi i asistencije. U službi sam prije svega ekipe. Kolektiv je bio naša snaga i protiv Dinama, jednako razmišljamo i pomažemo jedan drugoga.


Ispred vas djeluje Čolak, prva špica, iza Grahovac i Bradarić, dva zadnja vezna, novo ste srce momčadi?


– Odigrali smo zajedno tri, četiri utakmice. Dobro se snalazimo, pohvatali smo konce suradnje. Grahovac se nametnuo na sredini terena, Čolak obavlja veliki posao. Rezultati toga rada i Heberovih golova su dvije posljednje pobjede. Nad jakim ekipama, Lokomotivom, Dinamom. Svi igramo i obranu, ali onaj Čolak trči ko lud… Svaka mu čast. Kada on ne zabija, tu je Heber. Igra i asistira. To je kvaliteta momčadi.


Protiv Dinama smo vidjeli konture buduće jake Rijeke?


– Tek smo na početku stvaralačkog puta. Treba nam vremena. Bit će sve bolje i bolje, na zadovoljstvo sjajnih navijača. Rujevica mora opet postati neosvojiva utvrda. Sutra Inter u Zaprešiću. Posljednji ogled na Rujevici završio je bez golova. Igrali ste posljednjih 20 minuta?

– Teška, tvrda utakmica. Zatvorili su se, nismo uspjeli razbiti njihov bunker. Imaju sjajnu organizaciju igre u defanzivi.


Kakva će utakmica danas biti?


– Repriza svih utakmica s Interom. Puno toga ovisit će o terenu, ali moramo se brzo prilagoditi. Eventualno na blatnjav teren, a poglavito na suparnika. Na nama je pokušati se nametnuti agresivnom igrom na sredini terena, diktirati ritam i tražiti put do gola brzim loptama. Po trenerovim uputstvima, ono što radimo na treningu… Vjerujem u pobjedu.


Momčad je svetinja


Konkurencija je velika, za svako mjesto dva igrača. Borba je i za mjesto na klupi…?


– Dobro je što je konkurencija velika, na svakom treningu svatko daje sve od sebe, maksimalno se trudi. Opuštanje je zabranjeno.


Pobjedom protiv Dinama najavili ste borbu za drugo mjesto. Znamo da se držite parole, utakmica po utakmica, ali cilj je biti ispred Osijeka i Hajduka?


– Do samog kraja bit će zanimljiva borba za drugo mjesto. Očekujem da na kraju budemo – drugi. Jer igrat ćemo sve bolje. Nemojmo zaboraviti i finale Kupa. Trofej koji želimo obraniti.


Rijeka u polufinalu Kupa protiv Dinama u Maksimiru sada ima veće šanse nakon posljednjeg ogleda?


– Bit će teže nego na Rujevici, ali potrudit ćemo se.


Niste slavili pogodak protiv Dinama, korektno, ali uvijek je lijepo zatresti mrežu bovšima…?


– Potrudit ću se zabiti Dinamu i u Maksimiru!


Pucački ste dobro raspoloženi, vježbate na treningu?


– Volej u Osijeku, sada lijep gol… Dobro je. Nije da previše vježbam.


Sada je za prekide još jedan kandidat, Grahovac?


– Malo ja, malo on… Nemojmo zaboraviti Zutu, sjajne su njegove lppte. Kada lopta uđe u mrežu nije bitno tko je nabacio, niti tko je završio akciju, poentirao. Momčad je svetinja.