Potvrda s Prisavlja

DOBRE VIJESTI S HRT-a Sve utakmice “Rijeke” u kvalifikacijama za Ligu prvaka idu u izravnom prijenosu

Siniša Pavić

Što se pak tiče ostalih hrvatskih predstavnika u Europskoj ligi, njih će HRT, kako nam je rečeno, pratiti u okviru programskih i tehničkih mogućnosti



ZAGREB Dobre vijesti stižu za navijače HNK Rijeka diljem zemlje, za sve one koji nisu te sreće da za koji dan na Rujevici nazoče početku europske avanture svog omiljenog kluba.


Ako i neće biti na tribinama Rujevice, bit će uz male ekrane na kojima će se zahvaljujući kamerama Hrvatske radiotelevizije, koja će izravno prenositi utakmicu drugog pretkola Lige prvaka!


Na naš upit kako javni servis kani pratiti utakmice naših predstavnika u europskim nogometnim natjecanjima, poglavito HNK Rijeka, s HRT-a su nam odgvorili:




Obavješćujemo vas kako će Hrvatska radiotelevizija, kao i svake godine, prednost u pretkolima Eurokupova dati hrvatskomu prvaku, odnosno HNK-u Rijeka, a sve utakmice pretkola Lige prvaka emitirat će se u izravnim prijenosima.«


U odgovoru HRT-a kaže se kako je već sklopljen ugovor o prijenosu domaćih utakmica drugog i trećeg pretkola, a čim se doznaju protivnici riječke momčadi, HRT će pokrenuti i pregovore za gostujuće utakmice. Sinoć se doznalo da će suparnik bijelih u drugom pretkolu biti velški »The New Saints«.


Što se pak tiče ostalih hrvatskih predstavnika u Europskoj ligi, njih će HRT, kako nam je rečeno, pratiti u okviru programskih i tehničkih mogućnosti.


– Kako su čak četiri hrvatska predstavnika u Europi, u ovome trenutku ne postoje tehničke ni programske mogućnosti za praćenje svih utakmica. Zbog visoke gledanosti i velikoga broja navijača pokušat ćemo osigurati prijenose utakmica Dinama i Hajduka. Zasad je dogovoren prijenos susreta Hajduk – Levski/Sutjeska, a ostale pojedinosti znat ćemo nakon ždrijeba trećega pretkola 14. srpnja – poručuju s HRT-a.


Koliko će to zadovoljiti navijače Dinama i Hajduka, a onda i Osijeka koji bi tu, sve se čini, mogao ostati najkraćih rukava, ostaje za vidjeti. Navijači Rijeke, baram za sada, nemaju razloga za nezadovoljstvo. Javni servis će Riječanima dati tretman kakav prvak i zaslužuje.