Rijeka veselja

BIJELIMA SE NAKLONILA CIJELA EUROPA Evo kako su bivši igrači “Rijeke” proslavili titulu (1. dio)

Ivan Volarić



RIJEKA »Rijekin« trijumf u prvenstvu i rušenje dugogodišnje »Dinamove« dominacije nisu odjeknuli samo Rijekom i okolicom, već i cijelom Hrvatskom, pa i regijom.


»Rijekinu« uspjehu nazdravljali su navijači širom Svijeta, brojni pomorci, ali i bivši igrači koje je posao odveo u Rijad, Gwangyang, Tiraspolj, Berlin, Ljubljanu, Istanbul, Široki Brijeg, La Speziju, Rim, Beč…


Na klupski mail stigle su brojne čestitke. Do ranih poslijepodnevnih sati »Rijeci« su čestitali: »Slaven Belupo«, »Inter«, »Dinamo«, »Lokomotiva«, »Sesvete«, »Opatija«, »Kraljevica«, »Rudar«, »Široki Brijeg«, »Zadar«, »Zrinjski«, »Vardar«, HNS, VK »Pro Recco«, izbornik »kockastih« Ante Čačić, NS Primorsko-goranske županije, »Osijek«, »Postira Brač«, »Erste banka«, »Rudeš«, Auto klub »Rijeka«, Ri auto sport, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, brojni navijači »Dinama«, »Hajduka«, navijači iz Kraljeva…


Tomasov: Ovo će vratiti povjerenje navijača u HNL





– Ostvarilo se ono što je predsjednik Damir Mišković zacrtao od prvoga dana kada je preuzeo klub, a ono vrijeme koje sam ja boravio u »Rijeci« vodilo je upravo u tom zacrtanom smjeru. Ako je netko zaslužio ovaj naslov onda je to »Rijeka«. Svaka im čast na tome! Mislim da je svima dobrodošla promjena u HNL-u, nadam se da će ovaj uspjeh »Rijeke« vratiti povjerenje navijača u naš klupski nogomet – rekao je Marin Tomasov, posuđeni veznjak »Rijeke« u saudijskom »Al Nassru«. Tomasov ima još dvogodišnji ugovor s »bijelima« što znači da bi mogao pojačati momčad u pohodu na Ligu prvaka.


Jugović: Nadam se da će potrajati ova riječka priča



– Naravno da sam gledao utakmicu kao i sve do sada, bez obzira što je kod mene bilo dva ujutro. Svi su ovo čekali dugo vremena i ovo je pozitivna priča, ne samo za Rijeku i okolicu već i cijeli hrvatski nogomet. Nadam se samo da će ovo potrajati. Čestitam svima, ponosan sam na to što sam bio dio te priče. Od samoga početka se vidjelo da je sve to postavljeno na zdravim temeljima, a bilo je dovoljno strpljenja. Nisam zbog »Rijeke« spavao dosta noći, ali isplatilo se. Ponosan sam na ove dečke, na upravu i navijače! – rekao je Vedran Jugović, bivši prvotimac »Rijeke« koji brani boje južnokorejskog »Jeonnam Dragonsa«


Brezovec: Sve se vidjelo još ljetos u Kranjskoj Gori



– Kada sam odlazio iz »Rijeke« prošloga ljeta izjavio sam da iza sebe ostavljam najbolju ekipu koja je bila u »Rijeci« posljednjih godina. Mislio sam na to kakva su klapa. Sve sam to vidio već u Kranjskoj Gori na pripremama. »Rijeka« je zaslužila sve ovo, bila je najbolja cijele sezone. Svima se treba zahvaliti na ovom uspjehu, od predsjednika Miškovića, preko Mancea pa do onih koji su najzaslužniji, trenera Keka i igrača. Svi trebaju biti ponosni, i navijači i vi novinari, ovo je uspjeh svih vas zajedno – poručio je Josip Brezovec, bivši veznjak Riječana koji uspješno igra u moldavskom »Sheriffu«.


Kreilach: Ova Rijeka može do skupine Lige prvaka



– Sve te emocije, slike iz Rijeke koje su došle do mene.. To je nešto najljepše što se moglo dogoditi klubu i gradu. Vjerovao sam u ovu momčad, uostalom rekao sam fizioterapeutu Igoru Pavačiću u petom kolu da će »Rijeka« biti prva s pet, šest bodova razlike. »Rijeka« se dizala u protekle četiri godine i sve ovo je samo logičan slijed. Želim dečkima da osvoje Kup u Varaždinu, a onda da dođu do skupne faze Lige prvaka. Uvjeren sam da to ova momčad može i ostvariti – rekao je Damir Kreilach, bivši kapetan »bijelih« i veznjak Union Berlina, te najavio svoj navijački pohod u Zagreb i Varaždin.


Benko: Vjerovao sam da će Rijeka otići do kraja



– Vjerovao sam da ova momčad može otići do kraja. Zvali su me novinari iz Hrvatske i prije nekoliko kola, a ja sam im rekao da nema šanse da »Rijeka« ispusti prednost. Sretan sam zbog kluba, zbog navijača. Drago mi je što se uspjelo otići do kraja. Titula je sto posto čista, igralo se od početka dobro. Mislim da ne bi bilo dvojbi niti da je odlučivala zadnja međusobna utakmica u Maksimiru. Čestitam svima u klubu i gradu na ovoj uspjehu – kazao je Leon Benko, bivši topnik »bijelih« i aktualni napadač ljubljanske »Olimpije«, koji nije stigao na proslavu naslova, ali je zato dan kasnije uživao u riječkoj kavi.