Kvarner 2010 danas u Zaboku

Siniša Štemberger: Ima u našoj svlačionici još potencijala

Zlatko Horvat



RIJEKA » Košarkaše »Kvarnera 2010« danas čeka novi nastup, u 19.30 sati podbacit će se lopta u dvorani Srednje škole Bedekovčina u dvoboju protiv »Zaboka«. Domaćin je na dnu ljestvice, ali »fenjer« je gorio i u Sinju prije gostovanja Riječana…


   – Postojale su okolnosti koje su bile izvan naših mogućnosti, ali realno smo bolji i nismo se smjeli dovesti u situaciju da Sinjani posljednjim napadom rješavaju pitanje pobjednika, pogotovo nakon što je Veljačić preko tri ruke iz kuta pogodio junački koš – priznaje Siniša Štemberger, najiskusniji igrač sastava Marijana Mancea, koji ima omjer 5-4 nakon vrijednih domaćih uspjeha nad »Zadrom« i »Zagrebom«. 


  – Naša pobjeda nad »mravima« je čista kao suza. Imao sam osjećaj da ne možemo izgubiti. Trebali smo i uvjerljivije dobiti, ali smo, baš kao u Sinju, prerano počeli gledati semafor, a tada minute sporo idu. Puno je sedam, osam minuta igre. Uostalom, »Zagreb« je serijom 17:0 minuta pokazao da su i tri minute – puno. Ne smiješ moliti Boga da oni promaše, dok ti, što bi rekao zadarski fizioterapeut Babić, bacaš lopte u kukuruz. Puno lopti smo izgubili, ne zbog njihove obrane, već smo im lopte dodavali u ruke.




   Večerašnjom pobjedom Riječani imaju prigodu nastaviti jurnjavu za doigravanjem. Sinjski poraz je uteg u odnosu na »Zadar« i »Zagreb«, ali ima još dosta utakmica u svibanjskom ekspresu.


   – Ima još potencijala u našoj svlačionici, neki nisu svjesni koliko mogu. Ne smije sve ostati na tri, četiri igrača, već na sedam, osam, bez gatanja hoće li netko izgubiti loptu ili pogoditi. Ima nade za doigravanje, ali idemo utakmicu po utakmicu. Najprije treba riješiti »Zabok«, gostovanje s kojeg se posljednjih sezona »Kvarner 2010« vraćao praznih ruku.