Borba za ostanak

Košarkaši DL Škrljeva igraju prvi susret kvalifikacija za ostanak u ligi: “Igrači su svjesni važnosti utakmice”

Katarina Blažević

Edi Dželalija/Foto Arhiva NL

Edi Dželalija/Foto Arhiva NL

Ne mislim da će sve biti riješeno u prvoj utakmici i doživljavamo je tek kao prvo poluvrijeme - kaže trener Edi Dželalija



RIJEKA   Otprilike mjesec dana prošlo je otkad su košarkaši DepoLink Škrljeva doznali da će morati ići u doigravanje za ostanak u FAVBET Premijer ligi, a danas će odigrati prvi susret doigravanja, što se igra na na dvije utakmice i koš-razliku. Škrljevčani će od 19 sati u Kostreni ugostiti osječke Vrijednosnice, drugoplasiranu ekipu Prve lige, kojoj su Rijeka i okolica suđeni ove godine. Osječani su u protekla dva tjedna već dva puta dolazili na Kozalu u finalnoj seriji Prve lige u kojoj je Kvarner 2010 osvojio titulu i plasirao se u viši rang.


– Whitney nije nastupio u posljednjoj utakmici zbog problema sa zglobom, dok su Gulina mučila leđa, ali obojica će danas igrati. Imamo mrvicu zdravstvenih problema, ali svejedno ćemo biti kompletni i ja se nadam da će igrači dati svoj maksimum. Pripremamo se za ovu utakmicu jako dugo i mislim da psihološki pritisak nije na našoj strani. Znamo gdje smo i što trebamo napraviti – kaže trener DepoLink Škrljeva Edi Dželalija.


Igrači i treneri pomno su pratili utakmice finalne serije između Kvarnera 2010 i Vrijednosnica te znaju o kakvoj je ekipi riječ.




– Osječani dolaze iz lige u kojoj su imali ogroman niz pobjeda, bez obzira na zadnji poraz od Kvarnera, dok smo mi u nizu izgubljenih utakmica. Osječani imaju premijerligaške igrače i mi se tu ne zavaravamo. Dobro su pokriveni na svim pozicijama, a čak i igrači koji nisu u prvoj petorci su igrali Premijer ligu. Točno znamo što i kako tko radi, imaju odličnog trenera, imaju disciplinu. Evidentno je da na svojem terenu igraju jako dobro, što su pokazali pobjedom nad premijerligašem Alkarom u Kupu. Mislim da je Osijek definitivno jači nego Bosco, a s njime smo imali problema. Očekuje nas izuzetno težak i iscrpljujući susret. Ne mislim da će sve biti riješeno u prvoj utakmici i doživljavamo je tek kao prvo poluvrijeme.


Unatoč porazima, Škrljevčani su ipak regularni dio sezone završili u pozitivnom tonu. Na svojem su terenu svladali Cibonu, koja je, doduše, igrala u itekako oslabljenom sastavu, da bi potom namučili i Split na Gripama.


– Mi smo u usponu, igrači osjećaju dolazak važne utakmice za opstojnost kluba. Ali, ne mislim da je samopouzdanje Osječana previše poljuljano. Oni će biti spremni i sigurno će htjeti pružiti dobar otpor. Ozbiljnost pokazuje što su došli i dan ranije te su jučer imali trening u našoj dvorani. Shvaćamo ih ozbiljno i neće biti lako – zaključio je Dželalija.


Ulaz na današnju utakmicu je besplatan.