Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 3
Sutra: 18° 18° 3
22. travnja 2019.
"Reincarnation"

Adnan Taletović glumac u filmu Karla Lagerfelda

Adnan Taletović u ulozi recepcionera
Adnan Taletović u ulozi recepcionera
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2014. u 14:50 2014-12-13T14:50:00+01:00

Snimanje je trajalo dva dana u studiju poznatog filmskog redatelja, scenarista i producenta Luca Bessona u P.arizu. Karl Lagerfeld nosilac je cjelokupne ideje i art direktor snimanja. Ja sam glumio hotelskog službenika, otkrio je Taletović

RIJEKA  Uz Pharrella Williamsa, Caru Delevingne i Géraldine Chaplin, u novom kratkom filmu slavnog Karla Lagerfelda u ulozi recepcionera pojavljuje se i naš najpoznatiji model i vlasnik modne marke Adventuryx, Adnan Taletović.

Film »Reincarnation« pratio je Chanelovu kolekciju Paris-Salzburg 2014/15 Métiers d'Art, prikazanu nedavno u Salzburgu. Ekskluzivno za film Pharrell Williams skladao je pjesmu »CC The World« koju sam i izvodi u njemu.

  – Snimanje je trajalo dva dana u studiju poznatog filmskog redatelja, scenarista i producenta Luca Bessona u Parizu. Karl Lagerfeld nosilac je cjelokupne ideje i art direktor snimanja. Kada smo ušli u studio, osjećaj je bio kao da smo se vratili 120 godina unatrag. Sve je bilo autentično, hotel s originalnim namještajem iz 19. stoljeća i ostalim detaljima. Po Lagerfeldovoj ideji ovjekovječena je istinita priča iz povijesti francuske dizajnerice Coco Chanel koja se tijekom odmora u jednom austrijskom mjestu 1954. godine naprosto zaljubila u jaknu – uniformu hotelskog liftboya kojeg je u filmu odlično odglumio Pharrell Williams. U tom stilu Coco će kasnije napraviti cijelu kolekciju koja osvaja parišku visoku modu, a potom i cijeli svijet, otkrio je Taletović, dodavši kako je oduševljen radom Pharrella Williamsa s kojim se družio tijekom snimanja.

  – Bio je jako zabavan, simpatičan i u svakom trenutku prijateljski raspoložen. Baš je super tip i iskreno mi je drago da je uspio u karijeri jer jer to u potpunosti zaslužio – rekao je.

  Radnja kratkog filma započinje u hotelu u austrijskim Alpama gdje Coco Chanel odsjeda sa svojom svitom.

  – Može se osjetiti prava austrijska atmosfera s kraja 19. stoljeća, iz vremena vladavine Franje Josipa I. i njegove supruge Elizabete, znane kao Sissy. Cara Delevingne je nervozna konobarica koja sve gura ispred sebe. Ja sam glumio hotelskog službenika koji se brine o hotelskim gostima, dijeli ključeve i usmjerava goste prema svojim sobama. Coco Chanel koju je glumila Géraldine Chaplin dobila je ključ sobe broj 5, što je aluzija na parfem Chanel No. 5. Nakon komične vreve u hotelskom lobiju i restoranu, zidni sat otkucava ponoć kada se u predvorju hotela, iz velikih slika sa zida, reprodukcije Franje Josipa i Sissy, Pharrell Wiliams i Cara Delevingne kao liftboy i konobarica pretvaraju u cara i caricu. Kao u nekoj bajci tada otpjevaju pjesmu »CC The World«, otkrio je Taletović.

  Osim Pharrella Williamsa, ugodno ga je iznenadila i britanska manekenka, pjevačica i glumica Cara koja ga je oduševila jakim i ekspresivnim glasom.

  – U filmu su došle do izražaja i njezine prepoznatljive obrve. Pjesma »CC The World« ima dvostruko značenje, CC je u izgovoru Sissy, carica Elizabeta, a u isto vrijeme CC u engleskom značenju predstavlja inicijale Coco Chanel. Moram istaknuti i Lagerfeldovo ogromno oduševljenje tijekom cijelog snimanja, a posebno tijekom scena pjevanja i plesa – dodao je Taletović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš