Javni blog Francesca Jodicea

Projekt “Babel”: Trenirajte demokraciju na medijskoj fasadi MSU Zagreb

Hina

U blog se mogu uključiti svi zainteresirani putem elektroničke pošte, blogovske stranice, profila na Facebooku, sms porukom ili poštom



ZAGREB Na medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu od 23. studenoga do 3. prosinca bit će predstavljen projekt  talijanskog umjetnika Francesca Jodicea pod nazivom »Babel«, a riječ je o svojevrsnom javnom blogu.


»Babel« će veliku medijsku fasadu zagrebačkog muzeja pretvoriti u svojevrstan demokratski portal koji će omogućiti građanima da otvoreno izraze svoje želje, ideje, stavove, neslaganja, najavljeno je iz MSU-a.


Projektom »Babel« 400 četvornih metara LED fasade postaje sredstvo treniranja demokracije.




Naziv projekta »Babel«, odnosno Babilonska kula, odnosi se na mjesto s kojega je Jahve rastjerao graditelje pobrkavši im jezike, ali u novom bi kontekstu trebao bi postići suprotno: povezivati suprotstavljene strane i poticati dijalog, najavljuju iz MSU-a.


U blog se mogu uključiti svi zainteresirani putem elektroničke pošte, blogovske stranice, profila na Facebooku, sms porukom ili poštom, pozivaju iz MSU-a.


Medijska fasada će tako postati zrcalo društveno-političkih prilika u nas i u svijetu, barometar javnog mijenja i raspoloženja građana jer će tijekom deset dana prenositi tijek rasprave.