25. put na Cresu

Operom “Bračna mjenica” otvorene Lubeničke glazbene večeri

Hina



LUBENICE Operom “Bračna mjenica”, Gioachina Rossinija, u izvedbi Opere b.b., sinoć je otvoren 25. festival Lubeničke glazbene večeri na otoku Cresu.


Operu “Bračna mjenica” režirala je Snježana Banović, komornim orkestrom Opere b.b. ravnao je Vladimir Kranjčević, a nastupili su Ronald Braus, Lidija Horvat Dunjko, Dalibor Hanzalek, Nikša Radovanović i drugi.


Opera b.b. iz Zagreba prvo je komorno operno kazalište u Hrvatskoj, a djeluje od 2006. godine. Osnivač i umjetnički voditelj je Ronald Braus, a šef dirigent je Vladmir Kranjčević.




Prije izvedbe opere umjetnička ravnateljica Lubeničkih glazbenih večeri, Lidija Horvat Dunjko predstavila je ovogodišnji program.


Idući petak, 18. srpnja, nastupit će Ksenija Savčić na violini, uz pratnju Vladimira Babina na klaviru, 25. srpnja će nastupiti Pedro Rogeiro Aguiar iz Brazila na gitari, a 1. kolovoza pijanistica Vlasta Gyura. Potom je, 8. kolovoza, na programu koncert japanske sopranistice Akiko Nakajina, uz pratnju pijanista Nielsa Muusa iz Danske te 15. kolovoza, na zaključenju festivala, nastup ansambla za ranu glazbu “Marco Polo”.