Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Spisateljski snovi

"Težina stvarnosti" : Predstavlja se prvi roman riječkog pisca Jana Bolića

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 12. prosinac 2018. u 11:12 2018-12-12T11:12:34+01:00

RIJEKA Riječki pisac Jan Bolić, iako boluje od spinalne atrofije mišića i može pomicati samo dva prsta, hrabro kroči svojim spisateljskim snovima, pa je nakon zbirke pjesama »Trenutci« te zbirke pjesama i priča »Može biti lijepo« nedavno objavio i kriminalistički roman »Težina stvarnosti«, u izdanju Beletre. Mladi pisac će roman predstaviti u riječkom Antikvarijatu Ex libris u četvrtak, 13. prosinca u 19 sati. Uz autora će na promociji govoriti urednica Sandra Pocrnić Mlakar, Milan Zagorac, a odlomke iz knjige i autorove odgovore čitat će Damir Selimović.

– Pisanje me odmara od stvarnosti – kaže Jan aludirajući i na naslov romana, kako kažu, napisan po svim pravilima žanra.

– Glavni junak romana je inspektor John Monroe, koji istražuje krvavo ubojstvo u dobrostojećoj četvrti mirnog grada Princetona. Autor kroz svoje likove živi svakodnevni život koji mu je zbog bolesti uskraćen:

odlazi na jutarnja trčanja s psom, štiti svoju kolegicu koja mu pomaže riješiti slučaj i bori se s negativcima koje na kraju nadmudruje – kaže se u najavi predstavljanja romana, uz napomenu da je Jan Bolić samouvjeren i marljiv pisac u čijem se krimiću nalaze svi zadani elementi koje traže ljubitelji kriminalističkog žanra: okrutno ubojstvo na početku kao pokretač radnje, tvrdoglavi i nekonvencionalni detektiv koji ne odustaje od potrage za krivcem i psihopatski ubojica koji želi gospodariti tuđim životima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze