Veće brojke

Ogroman interes: Jubilarni Interliber posjetilo više od 130 tisuća posjetitelja

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Jubilarni 40. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber i ove je godine potvrdio koliko građani vole knjigu i pisanu riječ budući da je vladala velika gužva u paviljonima i oko Zagrebačkog velesajma, a procjena je organizatora da je sajam razgledalo više od 130.000 posjetitelja.


Interliber je završen u nedjelju, a od 7. do 12. studenoga izlagalo je više od 300 izlagača koji su predstavili svoja najnovija izdanja


Veliku pozornost publike privukao je i premium program »Interliber 40» u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara, Gradskog ureda za kulturu i Zagrebačkog velesajma osmišljen posebno za ovogodišnje izdanje sajma. Svakoga dana održavale su se zanimljive panel rasprave poznatih pisaca, radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, a na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 svakodnevno se moglo uživati u nastupima DJ-a i glazbenih bendova.




Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić rekao je da je broj posjetitelja na ovogodišnjem Interliberu bio oko 10 posto veći nego lani, a posebice, kaže, veseli da su prihodi nakladnika veći za 10 do 20 posto.


»Nadamo se da je to početak jednog novog Interlibera«, rekao je Nejašmić te zahvalio Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću na financijskoj potpori sajmu, a time i potpori knjizi i čitanju.


Knjigodar i Znanstveni kvart na Interliberu


Veliki interes publike izazvali su potpisivanje knjiga i dolazak Kristijana Novaka, Mire Gavrana, Igora Mandića, Mani Gotovac, Jurice Pavičića, Gorana Tribusona, Julijane Matanović, Ivane Bodrožić, Krešimira Mišaka, Đorđa Balaševića, Romana Simića, Anite Šupe, Srđana Dragojevića i mnogih drugih, izvijestili su u priopćenju iz Zagrebačkog velesajma.


Knjige prikupljene u akciji Knjigodar predane su predstavnicima Osnovne škole Ernestinovo, a iznenađenje je priređeno i školskoj knjižnici Osnovne škole Zadarski otoci kojoj je darovan potreban software.


Posebno osmišljeni dodatni sadržaj Znanstveni kvart privukao je mnoštvo znatiželjne djece i odraslih. Znanstveni kvart održao se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom.


Poseban šarm i vedru notu sajmu Interliberu dali su i brojni glazbenici: Željko Bebek, TBF, Cinkuši, Vjekoslav Crljen i Piano jazz trio, DJ Yesh, DJ Dadoo, Django jet i drugi.