Riječanka ponovo u Zajcu

Proslavljena mezzosopranistica Diana Haller postala počasnom članicom riječke Opere

Portal Novilist.hr

Diana Haller

Diana Haller

Počasnu članicu riječke Opere ponovno ćemo gledati u Rijeci sljedeće sezone u ulozi Julija Cezara, a u tijeku su već i pregovori o nastavku suradnje nakon 2020. godine



RIJEKA Diana Haller počasna je članica ansambla riječke Opere! Riječka mezzosopranistica međunarodne karijere i najmlađa solistica opernog ansambla Državne opere u Stuttgartu prihvatila je poziv intendanta HNK Ivana pl. Zajca Marina Blaževića. 


U riječkom kazalištu na ovaj se način ujedno žele zahvaliti Diani Haller na svemu što je napravila i podarila riječkoj publici, od svog debija u riječkom „Zajcu“, gala koncerta 2015., preko uloge Julija Cezara u Handelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu”, nastupa u koncernoj izvedbi Gounodovog „Fausta“, recitala „Španjolske strasti” pa do nezaboravne Adalgise u Bellinijevoj „Normi“, uloge u kojoj je prošle godine debitirala upravo u rodnoj Rijeci.


Podsjetimo, Diana Haller brzo je ostvarila uspon na međunarodnoj opernoj sceni, plijeneći pozornost europske, ali i svjetske glazbene javnosti, a njezin je nesvakidašnji pjevački i scenski potencijal zarana potvrđen nizom prestižnih nagrada i priznanja.




Godine 2010. postala je članicom Opere u Stuttgartu, gdje je zablistala kao Angelina u Rossinijevoj operi „Pepeljuga“, za koju ju je ugledni njemački, svjetski relevantan časopis Opernwelt proglasio mladom pjevačicom godine zahvaljujući odluci pedeset europskih i američkih glazbenih kritičara.


Od tada kontinuirano niže uspjehe nastupajući u sve većim i zahtjevnijim ulogama na zapadnoeuropskim opernim i koncertnim pozornicama te festivalima (Salzburger Festspiele (uz Anu Netrebko i Placida Dominga), Operahaus Bonn, Semperoper Dresden, Concertgebouw Amsterdam, Opernhaus Zürich, Maggio Musicale Fiorentino, Firenze…), a newyorški Metropolitan bio ju je angažirao kao prvu zamjenu slavnoj Joyce DiDonato u Rossinijevoj „Pepeljugi“.


Samo u  posljednjih godinu dana broji desetak različitih uloga i niz koncertnih nastupa među kojima je i debi na slavnoj pozornici milanske Scale u ulozi Altichiare u operi „Francesca da Rimini“. Počasnu članicu riječke Opere ponovno ćemo gledati u Rijeci sljedeće sezone u ulozi Julija Cezara, a u tijeku su već i pregovori o nastavku suradnje nakon 2020. godine.