Moć praštanja

Znate li što je Ho’oponopono? Ove četiri afirmacije promijenit će način na koji doživljavate svijet

P. N.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Drevna tehnika praštanja pomoći će vam da zacijelite slomljeno srce i pronađete put do pomirbe i unutarnjeg miraHo’oponopono je jednostavna, ali izrazito moćna praksa opraštanja prema havajskom svjetonazoru. Izgovaranjem i svakodnevnim ponavljanjem ovih jednostavnih riječi možete zacijeliti svoje srce i otpustiti bolna iskustva iz prošlosti.


Jednom kad se nađete unutar konfliktne situacije ili vas netko povrijedi, vrlo je teško pronaći u sebi snage za oprost i pronaći put prema zacijeljivanju srca. Ponavljanje ovih univerzalnih afirmacija pomoći će vam da promijenite način razmišljanja i dobijete novi uvid u situaciju koja vas muči. Na taj će način vaša duša, ali i duša osobe s kojom ste u sukobu početi zacijeljivati kako biste oboje pronašli put do pomirdbe i otvorili se prema bezuvjetnoj ljubavi.


1. Žao mi je


Ovom jednostavnom afirmacijom preuzimate svoj dio odgovornosti u sukobu. Čak i kada vam je druga strana učinila nažao ili ste zanemarili sami sebe, morate priznati da ste i vi odigrali svoj dio u konfliktu s kojim ste suočeni. Reći ‘žao mi je’ pomoći će vam da osvijestite doprinos koji ste dali u svađi.

2. Molim te, oprosti mi


Nakon što ste preuzeli svoj dio odgovornosti u konfliktu, molba za oprost način je na koji ćete doprijeti do druge osobe u duhu ljubavi te zamoliti osobu da se pomiri s vama i ostavi konflikt iza sebe.3. Hvala ti


Ovo je afirmacija zahvalnosti. Pokažete li zahvalnost prema drugoj osobi, kao i situaciji u kojoj se nalazite te mogućnosti pomirdbe, tada otvarate put prema zacijeljivanju srca.4. Volim te


Ljubav posjeduje veliku moć. Kažete li ‘volim te’ svom neprijatelju ili pak samom sebi, vaše će srce preplaviti toplina i osjećaj zahvalnosti prema daru života te će ono tako početi zacijeljivati.Prakticiranjem ove tehnike dobit ćete sasvim novu perspektivu prema problemima koji vas muče ili neugodnoj situaciji u kojoj se nalazite. Izgovorite ove riječi kad se nađete usred svađe ili ih ponavljajte u sebi imajući na umu osobu koja vas je povrijedila.


Nakon nekog vremena shvatit ćete da niste sebi davali dovoljno ljubavi ili ćete uvidjeti što ste mogli učiniti drugačije i tako spriječiti nastali konflikt.


Izgovaranje ovih jednostavnih afirmacija pomoći će vam da se uzdignete na vašem duhovnom putu. Što vrijeme bude dalje odmicalo, iznenadit će vas moć riječi koje će zacijeliti vašu dušu i potaknuti vas na duhovnog buđenje.


Foto: Pexels, Unsplash


Ho’oponopono, duhovni rast, afirmacije