Raj na Zemlji

Zlatni rat proglašen najljepšom plažom na svijetu, a na popisu se našla i još jedna hrvatska plaža

Ivana Mavrić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Prva na popisu top 50 plaža svijeta našla se ona u Bolu na BračuSvjetska turistička platforma Big 7 Travel na tron najljepše plaže svijeta ove je godine postavila Zlatni rat u Bolu na otoku Braču. U potrazi za rajskim plažama svijeta sastavili su listu od 50 bajkovitih plaža, a ovaj jadranski dragulj pretekao je i svjetski poznate plaže Australije, Maldiva i Sejšela.


“Zlatni rat je najspektakularnija hrvatska plaža. Ne samo zbog svog jedinstvenog oblika, već i zbog činjenice da je ova pješčana plaža okružena kristalno čistim morem koje se mijenja iz trikizne u tamnoplavu boju u samo 10 ili 20 metara. Desetljećima stari borovi pružaju hladovinu, ali ovdje nećete htjeti izaći iz toplog mora. Jasno je zašto je proglašena najljepšom plažom u 2019. godini …”, opisali su na platformi Big 7 Travel.


No, još se jedna hrvatska plaža našla na listi najljepših: riječ je o prekrasnoj plaži Jagodna na obližnjem Hvaru koja je zauzela 32. mjesto na prestižnoj listi ove turističke platforme.


“Hvar ima mnogo pitoresknih plaža, ali vrhunac je ova prekrasna plaža. Smještena je između mjesta Sveta Nedjelja i Ivan Dolac, a krase ju kamenčići, kristalno čisto more i gusta borova šuma”, opisuju na portalu.


Ukoliko još niste posjetili Zlatni rat, možda je sada vrijeme. Naposljetku, moći ćete se pohvaliti da ste bili na najljepšoj plaži svijeta.


Foto: Instagram, Pexels


zlatni rat, brač, najljepše plaže svijeta