Ljubavna sreća

Uzmite stvari u svoje ruke: Pet novogodišnjih odluka koje će poboljšati vaš odnos s partnerom

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Ovo su svakodnevne sitnice kojima možete oplemeniti svoju vezu s partnerom.Svaka veza prolazi svoje uspone i padove, a istina je kada kažu kako je za ljubav, kao i svađu, potrebno dvoje. Odnos s partnerom nešto je na čemu treba raditi i konstantno ulagati pažnju, ljubav i povjerenje.


Želite li u novoj godini zdraviju i sretniju vezu, sve što trebate je postaviti jednostavne i jasne ciljeve čije ćete rezultate vrlo brzo i sami primijetiti. Ovo su svakodnevne sitnice kojima možete oplemeniti svoju vezu s partnerom.


1. Ograničite uporabu mobitela


Terapeuti otkrivaju kako je jedna od najvećih žalbi parova jest da partner provodi previše vremena na mobitelu. Zbog toga je dobro da odredite vrijeme koje ćete provoditi bez mobitela, primjerice sat vremena poslije doručka ili prije odlaska na spavanje. Donesite zajedničku odluku i čvrsto je se držite.


2. Odredite vrijeme za partnera – svaki dan
Vrijeme koje ćete imati samo za sebe iznimno je važno želite li dalje nadograđivati vaš odnos. Na taj ćete način postići dublju povezanost, bolju komunikaciju i obostrano zadovoljstvo.


3. Jednom mjesečno, učinite nešto spontano


Rutina je jedna od najvećih zamki u koje upadaju parovi koji su u dugoj vezi. Da biste izbjegli monotoniju, učinite nešto zabavno i spontano barem jednom u mjesecu kako biste probudili stare strasti.4. Razgovarajte o financijama


Prema nedavnim istraživanjima, čak 70 posto parova priznalo je kako se svađaju oko novca. Do svađa uglavnom dolazi iz razloga što o financijama ne govore otvoreno i na vrijeme. Stoga je dobro da barem jednom mjesečno sjednete za stol i zajednički pregledate stanje financija i napravite temeljiti plan raspodjele novca.


5. Budite zahvalni svakoga dana


Zahvalnost je snažno povezana s osjećajem srećem. Vježbajte zahvalnost s partnerom – vrlo brzo vidjet ćete pozitivne efekte na vaš odnos. Pokažite zahvalnost partneru na simboličan način i dajte mu do znanja što vam treba u vidu emocija s njegove ili njezine strane.Izvor

Foto: Pexels