Destinacija iz snova

Ugledni Guardian proglasio Istru novom Toskanom za milenijalce

Ivana Mavrić

Foto: iStock

Foto: iStock

Očaravajući otoci, zaljevi i slikoviti gradići te bogata gastronomska ponuda samo su neki od razloga zašto je Istra proglašena jednom od najpoželjnijih destinacija za nove generacijeKoliko je bajkovita Istra posebna i očaravajuća dobro znamo, a u to se uvjerila i novinarska ekipa uglednog britanskog časopisa The Guardian hvaleći njezine prirodne ljepote, svjetlucavo more i šarmantne gradiće: “Istra je poluotok u obliku srca smješten na sjeverozapadu Hrvatske, gdje su brežuljci prepuni tartufa, a obala blistava. Ovo je Toskana za milenijalce – u gastronomskoj ponudi prisutan je utjecaj obližnje Venecije, iz raskošnih maslinika dolaze nagrađivana ulja, a more je instagramski plavo. Za razliku od Toskane, znatno niže cijene i jeftini letovi iz Velike Britanije u Pulu privlače mlađe generacije turista”.


Djelomičan razlog za neodoljivi šarm Istre leži u činjenici kako u jednom danu možete otići na dva ili čak tri izleta. Autorica članka spominje izlete u Pulu, Buzet i Rovinj s posebnim osvrtom na gastronomsku ponudu i prirodne ljepote istarskog krajolika: “Najbolji način da dođete do Rovinja jest brodom: iz prekrasnih vizura grada izdiže se toranj crkve, uske uličice popločane su glatkim kamenom, a s vrha puca pogled na more i otočiće okupane suncem”, piše Guardian.

Izlet kroz čarobne istarske krajolike nije mogao proći bez posjete Pulskoj areni koja ih je očarala svojom bogatom poviješću. “Mjesto na kojem su se nekad održavale krvave gladijatorske borbe danas služi kao pozornica za jazz koncerte i filmske festivale, dok se u podzemnim prostorijama sada nalazi oprema za proizvodnju maslinovog ulja”, piše Guardian.Novinarsku ekipu posebno je oduševio Buzet gdje su krenuli u potragu za tartufima, a zatim uživali u raskošnom ručku nakon kojeg su osvježenje potražili na plažama Rovinja. Očaravajući otoci, zaljevi i slikoviti gradići te bogata gastronomska ponuda samo su neki od razloga zašto je Istra proglašena jednom od najpoželjnijih destinacija za nove generacije.


Foto: iStock