Mnogi zaziru, ali...

Seks za vrijeme menstruacije može biti nevjerojatan – donosimo šest najboljih načina

P. N.

Izvor: Unsplash

Izvor: Unsplash

„Za vrijeme tvoje menstruacije može se dogoditi jedan od tvojih najseksualnijih trenutaka", kaže seksualna terapeutkinja Vanessa MarinU istraživanju provedenom 2016. godine je 55 posto muškaraca i žena izjavilo da je seks za vrijeme menstruacije prirodan i/ili li sjajan. Prema tome, da se zaključiti da je seks za vrijeme menstruacije – ugodan seks.


„Za vrijeme tvoje menstruacije može se dogoditi jedan od tvojih najseksualnijih trenutaka”, kaže seksualna terapeutkinja Vanessa Marin. Drugim riječima, mnoge žene su iznimno ´napaljene´ tijekom mjesečnice.


Ipak, nekih problema ima: “Medicinski gledajući, seks u menstruaciji je sasvim u redu”, kaže dr. Mary Jane Minkin, profesorica ginekologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Yale. Jedini problem je što je to najpogodnije vrijeme za širenje neugodnih bakterija, poput klamidije ili gonoreje, kaže Minkin.
To ne znači da ste izloženi dodatnom riziku, ali općenito sluznica cerviksa koja je prisutna u određenim razdobljima pomaže u zaštiti protiv bakterija koje uzimaju put do vrata maternice, piše Miss7.


Navedeni problem zapravo se lako rješava – kondomima, kaže Minkin – i to vrijedi za bilo koji dan u mjesecu. To također rješava sljedeći problem: moguću trudnoću. “Neke žene misle da ne mogu ostati u drugom stanju. Međutim, sperma se može zadržati duže vrijeme, a ako ovuliraš rano tog mjeseca, postoji mogućnost da zatrudniš ako ne koristiš kontracepciju ”, kazala je dr. Minkin. Miss7 donosi šest najboljih načina kako seks za vrijeme menstruacije učiniti nevjerojatno dobrim:


Prebaci to u svoju korist


Umjesto da brineš o svim dodatnim tekućinama, gledaj na to kao plus – na kraju krajeva, to je samo dodatni prirodni lubrikant. “Ako ti je podmazivanje problem, vjerojatno ćeš zavoljeti seks za vrijeme menstruacije”, kaže dr. Marin. Još jedan plus seksa za vrijeme menstruacije je što može povećati prag tolerancije boli, ublažiti glavobolje, grčeve i druge ne baš tako zabavne stvari kojima se baviš tijekom tog razdoblja.


Pripremi krevet


Ako si zabrinuta da će plahte biti crveno obojene, stavi tamni ručnik „ispod“, a nakon seksa ga baci u pranje, kaže dr. Marin. Jednostavno.


Idite pod tuš


Iskušajte seks pod tušem. Jedva ćete primijetiti malo krvi, možete oprati jedno drugoga te iskušati neke nove seksi položaje.


Budi taktična


Izvadi tampon prije seksa. Budimo realni: nećeš jako curiti za vrijeme seksa. I vjerojatno seks neće biti toliko neuredan kao što očekuješ, kaže dr. Marin. Štoviše, ako to radite na „lakši“ dan (na početku ili na kraju menstruacije), definitivno imaš manje razloga za brigu.


Pokušaj s menstrualnom šalicom ili diskom


Menstrualne šalice i diskovi sjede na takav način u tvom tijelu da hvataju krv, ali također možeš imati seksualni odnos. Kada imaš jedan od njih, ne moraš brinuti o curenju ili izlijevanju. A ako se odlučite za menstrualnu šalicu, budi sigurna da na specifikaciji proizvoda piše da ga smiješ nositi tijekom seksa.


Lezi na leđa


Misionarski ili bilo koji položaj u kojem si na leđima vjerojatno je najbolji izbor, jer je manje vjerojatno da ćeš procuriti. Međutim, bilo koji položaj koji voliš i u kojem se osjećaš dobro je dobar izbor.