Novi početak

Raskinuli ste prijateljstvo? Ovih pet koraka pomoći će vam da zacijelite slomljeno srce

P. N.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Vrijeme je da se suočite sa svojim osjećajima i hrabro krenete daljePrekid prijateljstva nikada nije lagan. Ipak je riječ o osobi koja je igrala važnu ulogu u vašem životu, bila uz vas u svim životnim situacijama i s vama dijelila radost i tugu. Taj dubok i intiman odnos teško je prekinuti, no ponekad jednostavno nemamo izbora. Stoga, ukoliko je došlo do onog najgoreg, poslušajte naše savjete koji će vam pomoći da krenete dalje.


1. Završite poglavlje


I sami znate da nikoga ne možete prisiliti da vam bude prijatelj. Zato je za vas najbolje da krenete dalje. Da biste to učinili, potreban vam je “završetak”. Stoga budite hrabri i posljednji put razgovarajte s vašom, sada već bivšom prijateljicom ili prijateljem. Upustite se u otvoreni razgovor kako biste saznali što je pošlo po krivu. Na taj ćete način dobiti odgovore na pitanja koja vas muče i biti u prilici iskazati sve svoje osjećaje koji vas muče.


Ukoliko osoba s druge strane nije spremna razgovarati, sami završite poglavlje prijateljstva. Sastavite listu dobrih i loših stvari u odnosu – na taj ćete način shvatiti da je taj odnos zaista i trebao završiti.


2. Prijateljstva nisu vječna
Koliko god grubo zvučalo, ovo je jedna od velikih životnih istina. Jednom kad shvatite da je sve u životu prolazno, stvorit ćete put za zdraviji, bolji i ispunjeniji život. Ponekad se dogodi da određene osobe čine samo jedan dio puta u našem životu – i to je u redu. Takve su osobe s razlogom ušle u vaš život, da naučite lekcije koje još niste naučili. Sačuvajte lijepe uspomene i krenite dalje.3. Razgovarajte s osobom od povjerenja


Prekid prijateljstva nije lagan, stoga je dobro da se obratite osobi od povjerenja kojoj možete otvoreno pokazati emocije i ono kroz što trenutno prolazite. Ona će vam dati dobre savjete i pomoći da se pomirite sa situacijom. Također, vaše osjećaje možete zapisati na papir. Proces iscjeljenja nije uvijek lagan i ponekad treba vremena za zacijelite slomljeno srce, stoga je pisanje dnevnika dobar način da se suočite s vašim osjećajima.


4. Dopustite si osjećaj tuge


Nemojte ništa držati u sebi. Pustite suzu, ako će vam tako biti lakše. Imate pravo osjećati se povrijeđeno, Zapravo, imate pravo osjećati što god želite. Ukoliko imate loš dan, nemojte pokušavati glumiti i praviti se da je sve u redu. Dopustite si osjećaj tuge – to je jedini način da zacijelite slomljeno srce. Čeka vas još puno lijepih stvari i novih prijateljstva u životu.5. Budite društveni


Jednom kad prođete fazu tugovanja, bit ćete spremni ponovno se otvoriti. Sredite se, izađite van i proširite svoje horizonte. Postoji puno dragih i dobrih ljudi, a neki od njih bit će vaši novi prijatelji. Izađite iz svoje zone sigurnosti i pokažite sve svoje boje. Imate toliko toga za dati, a novo veliko prijateljstvo čeka vas iza ugla.


Izvor

Foto: Pexels, Unsplash