Praktični savjeti

Poznata stilistica otkriva sedam koraka do savršeno organiziranog ormara

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Uz ove trikove i vi možete imati organiziran i vizualno privlačan ormarPočetak godine idealno je vrijeme za organizaciju garderobe. Ukoliko ste vlasnica pretrpanog i neorganiziranog ormara, vrijeme je za takozvani ‘detox garderobe’ koji će vam olakšati život. Poznata britanska stilistica Susie Hasler otkriva nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći u tome.


1. Izvadite svu garderobu iz ormara


Prvi korak jest da svu svoju garderobu izvadite iz ormara i uredno ih posložite na krevet. Pažljivo pregledajte stanje odjeće – imate li komade koji su se ofucali ili poderali? Donesite brzu odluku i riješite se odjeće kojoj je prošao ‘rok trajanja’.


2. Izbacite odjeću koju nosite povremeno


Sigurno čuvate u ormaru onu jednu haljinu iz 2003. godine koja će se ‘možda vratiti u modu’. Riješite je se, baš kao i odjeće koju rijetko ili gotovo nikad ne nosite. I sami znate da samo stvara nepotreban nered u ormaru.


3. Zadržite samo odjeću koja vam odgovara veličinom
Kad je riječ o organizaciji ormara, najveća prepreka na koju žene nailaze jest da žive u prošlosti ili budućnosti. Bilo da žele uskočiti u traperice koje su im pristajale prije nekoliko godina ili da imaju viziju kako će izgledati u narednim godinama, na taj način postavljaju nerealna očekivanja koja dovode do razočarenja.4. Koristite odgovarajuće vješalice


Tanke vješalice napravljene od žice nisu najsretnije rješenje za očuvanje odjeće. Također, drvene vješalice glomazne su i zauzimaju previše prostora. Zbog toga su plastične vješalice najbolje rješenje za organizirani ormar, a osim toga – neće vas koštati puno novaca.


5. Organizirajte svoj nakit


U kutijicu za nakit trebalo bi pohraniti samo prstenje, narukvice i naušnice. Ogrlice možete postaviti na kuku koju ćete montirati na unutarnju stranu vrata ormara ili ih jednostavno možete objesiti na vješalicu. Na taj ćete način imati bolju preglednost i donijeti bržu odluku o kreiranju svog looka.


6. Ne zaboravite na cipele!


Izvadite sve cipele iz ormara i dobro ih pregledajte. Ukoliko su oštećene ili iznošene, vrijeme je da ih izbacite iz ormara. Cipele nam se često znaju zaprljati i pokupiti nečistoće, stoga je pametno držati ih u kutijama.


7. Kategorizirajte odjeću


Svoju odjeću organizirajte prema kriterijima koji vam najbolje odgovaraju – po bojama, stilu ili primjeni. Odjeću možete podijeliti na onu koju nosite za posao, casual i sportsku odjeću i odjeću koju nosite povremeno. Ovakva kategorizacija uvelike će vam olakšati odabir.… I ne zaboravite


Odjeću i obuću koje se želite riješiti nemojte bacati u smeće. Umjesto toga, odnesite u organizaciju koja pomaže osobama slabijeg imovinskog statusa. Osim što ćete se riješiti nepotrebnih stvari, uljepšat ćete nekome život.


Izvor

Foto: Pexels