Reinkarnacija

Postoje li zaista prošli životi? Ovih sedam neuobičajenih znakova otkrit će vam istinu

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Mnogi među nama iskusili su neobične senzacije koje su okarakterizirali kao mistična iskustva, a ovo su znakovi koji vam mogu otkriti tajnu prošlih životaUpanišade kažu kako se duša ne rađa niti umire; ona je vječna i neuništiva. Pojam reinkarnacije, odnosno ponovnog rođenja ili ‘preseljenja duše’ prisutan je od davnina u raznim kulturama- drevna Grčka, Kelti, azijska i indijska tradicija samo su neki od njih.


U današnje vrijeme preko 50 posto svjetskog stanovništva vjeruje u neki oblik života poslije smrti, dok 7 posto čvrsto vjeruje u pojam reinkarnacije. Ciklus umiranja i ponovnog rađanja viđamo posvuda oko nas: baš kao što biljka raste, umire i za sobom ostavlja sjeme koje stvara novi život, mnogi vjeruju kako naša duša na isti način prolazi kroz razne živote otkrivajući nam tajnu postojanja.


Mnogi među nama iskusili su neobične senzacije, osjećaje i sjećanja koja su okarakterizirali kao mistična iskustva, a svjedočanstva djece koja tvrde da se sjećaju prošlih života dokumentiraju se još od davnih 60- ih godina prošlog stoljeća. Ovo su neki od znakova koji vam mogu otkriti tajnu prošlih života.


1. Neobična sjećanja
Proganjaju vas sjećanja iz djetinjstva za koja vaši roditelji tvrde da se nikada nisu dogodila? Je li riječ o fantaziji ili sjećanju na nešto što vam se dogodilo u prošlom životu? Mnogo je zapisanih slučajeva o djeci koja s nevjerojatnom preciznošću govore o sjećanjima koja se nikad nisu dogodila u njihovom životu. Iako je moguće da je riječ o običnoj fantaziji, mnogo je dokaza koji govore u prilog tome da su takva sjećanja poveznica s prošlim životima.


2. Intenzivni snovi koji se ponavljaju


Snovi su odraz naše podsvijesti, a oni koji se neprestano ponavljaju mogu signalizirati prolazak kroz traumatično iskustvo, strah ili probleme koje vaš um pokušava procesuirati. No, intenzivni snovi koji se ponavljaju mogu također biti refleksije iskustava iz prošlog života. Mnogi tvrde kako su u snovima iskusili određene stvari, vidjeli sasvim određene ljude ili pak otišli na specifična mjesta koja im se odnekud čine poznatima i bliskima. Vrlo je vjerojatno da s osobama koje vam često dolaze u snove dijelite poveznicu iz prošlih života. Također, ponavljajuće noćne more mogu biti znak traumatičnog iskustva koje ste prošli u nekom od prijašnjih života.3. Strahovi i fobije


Iako su strahovi sastavni dio ljudske psihe, mnoge osobe pate od fobija koje se čine potpuno iracionalnima. Strah od vode, kukaca, određenih brojeva ili boja, ogledala… Lista je zaista nepregledna. Za one koji vjeruju u prošle živote, takve strahove prenosimo iz prošlih života, a najčešće su indikator trauma: tako primjerice, osjećate li neobjašnjiv strah od vode, to može značiti da ste prošli život “okončali” utapljanjem.


4. Privlačnost prema nepoznatim kulturama


Vjerojatno poznajete osobu ili ste vi možda jedna od onih koji bez nekog logičnog razloga još od djetinjstva gaji neobjašnjivu sklonost prema određenoj kulturi, zemlji ili pak povijesnom razdoblju, a razlog za to može biti puno dublji. Naime, takvi afiniteti mogu značiti da ste u prošlom životu živjeli u nekoj drugoj kulturi, a privlači li vas primjerice razdoblje renesanse, možda ste u prošlom životu upravo i živjeli u tom vremenu. U svakom slučaju, produbite svoje znanje te, ukoliko ste u mogućnosti, otiđite na putovanje u zemlju koja vas posebno privlači. Možda na taj način prizovete neka davna sjećanja.5. Déjà vu


Svi smo barem jednom u životu iskusili ovaj neobičan i bizaran osjećaj koji nas je natjerao da pomislimo kako smo taj trenutak već prije proživjeli. Déjà vu najčešće dolazi spontano, a može biti potaknut mirisima, zvukovima, okusima ili raznim drugim senzacijama. I dok neki tvrde da je riječ o neurološkoj disonanci, drugi su pak uvjereni kako déjà vu označava postojanje drugih dimenzija ili pak reflektira iskustva koja smo prikupili u prošlim životima.


6. Prekognicija


Prekognicija je pojam koji predstavlja uvid u budućnost, odnosno navodnu psihičku sposobnost da se vide budući događaji. Može se iskusiti kroz vizije, fizičke senzacije i osjećaje, kao i snove, a označava sazrijevanje duše. Suprotno tome, pojam retrokognicije označava mogućnost prikupljanja nedostupnih informacija iz prošlih događaja. Takvi događaji mogu biti oni iz vašeg sadašnjeg života, ali i daleke prošlosti te su znak reinkarnacije vaše duše.7. Madeži


Madeži su jedan od najjasnijih znakova prošlih života. Ian Stevenson američki je psihijatar koji je u iscrpnoj studiji 60- ih godina prošlog stoljeća proučavao slučaj jednog dječaka iz Indije koji je tvrdio da je njegovo pravo ime Maha Ram i da je ubijen pištoljem. Dječak je imao veću nakupinu madeža na području prsa koje su mogle označavati mjesto rane. Stevenson je uspio dokazati da je čovjek imena Maha Ran zaista postojao te da je ubijen na način na koji je dječak opisao. Autopsija stradalog čovjeka pokazala je da su rane u potpunosti korespondirale s rasporedom madeža na dječakovim prsima.


Izvor

Foto: Instagram, Unsplash