Aromaterapija

Pet moćnih eteričnih ulja koja pomažu u borbi protiv anksioznosti

P. N.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ispunite dom mirisima koji podižu raspoloženjeAnksioznost, nakupljeni stres, nesanica, neraspoloženje i osjećaj umora česti su pratioci u zimskim mjesecima. Želite li otjerati ‘siječanjski blues’ i svoj dom ispuniti mirisima koji vraćaju optimizam? Aromaterapija stiže u pomoć.


Ovo su najmoćnija eterična ulja koja uklanjanju simptome stresa i anksioznosti te podižu raspoloženje.


 


1. Lavanda
Najpoznatije eterično ulje ugodnog je mirisa koji dokazano djeluje umirujuće na naš um, ali i tijelo. Osim što pomaže u borbi protiv nesanice i uklanjanju anksioznosti, ovo eterično ulje u mješavini s drugim eteričnim uljima pojačava njihovo djelovanje.


 


2. Bergamot


Ovo eterično ulje poznato je po ugodnom, slatkastom voćnom mirisu koje će vas opustiti u trenu. Opušta mišiće, ublažava osjećaj frustracije, napetosti i tjeskobe te podiže raspoloženje.


 


3. Kamilica


Ovaj moćan prirodni eliksir koristi se od davnina u uklanjanju anksioznosti, smirivanju i podizanju raspoloženja. Baš poput eteričnog ulja lavande, i ovo eterično ulje djeluje iznimno učinkovito protiv depresije te smiruje napetost i ublažava učinke stresa.


 4. Vetiver


Ovo moćno eterično ulje naziva se i „uljem mira“. Ugodnog je i snažnog drvenastog mirisa te se koristi u tehnikama opuštanja, a iznimno je učinkovito u uklanjanju problema s nesanicom.


 


5. Slatka naranča


Eterično ulje slatke naranče svojim ugodnim, slatkim mirisom pomoći će u uklanjanju anksioznosti i vraćanju optimizma. Odličan je dodatak u raznim mješavinama eteričnih ulja, a koristi se i kao začin u slasticama.


 


Foto: Pixabay