Učinite prvi korak

Ovih sedam novogodišnjih odluka poboljšat će vašu kvalitetu života

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

I najveće putovanje počinje prvim korakom...Nova godina savršeno je vrijeme za nove početke. No, naše novogodišnje odluke često su previše ambiciozne, što može rezultirati rezignacijom i, na koncu, odbacivanjem liste kojom smo željeli unaprijediti kvalitetu života. Zbog toga predlažemo da vaše novogodišnje odluke budu jednostavne i precizne – jer ipak i najveće putovanje počinje prvim korakom. Evo nekoliko zabavnih prijedloga.


1. Pogledajte dobar film


Mnoštvo filmova dolazi nam u ovoj godini, a uvijek je dobro pogledati i neke stare klasike. No, nije svaki od njih vrijedan vašeg vremena. Umjesto da nasumično birate filmove, istražite recenzije na internetu i napravite listu top filmova koje želite pogledati. Tražite li listu top filmova svih vremena, na ovom linku naći ćete kvalitetan popis.


2. Pijte više vode


Hidratacija organizma iznimno je važna, no mnogi od nas u užurbanom danu zaboravljaju piti dovoljno vode. Neka vaša novogodišnja odluka bude briga o vlastitom tijelu, a to ćete započeti optimalnim unosom tekućine u organizam. Iako potreba za vodom varira od pojedinca do pojedinca, stručnjaci preporučuju ispijanje šest do osam šalica vode dnevno.


3. Manje koristite mobitel
Svi smo ovisnici o digitalnoj tehnologiji, priznali mi to ili ne. Postavite ograničenja upotrebe mobitela pomoću aplikacija ili, ukoliko ste disciplinirani, odredite količinu vremena koje ćete provoditi ‘skrolajući’ stranicama i čvrsto se držite zadanih mjera. Na taj ćete način poboljšati kvalitetu života, biti koncentriraniji i mirniji.4. Pročitajte jednu knjigu mjesečno


Iako se čitanje više knjiga redovito nađe na našem popisu novogodišnjih odluka, često se dogodi da odustanemo već na samom početku. Zato si postavite cilj i pročitajte jednu knjigu svakog mjeseca. Obogatite svoj život i uronite u svijet fantasy romana, romantičnih priča ili napetih trilera.


5. Više plešite


Možda zvuči kao nešto potpuno beznačajno, no ples i glazba imaju nevjerojatnu moć. Ovo je zabavna aktivnost nakon koje ćete se osjećati puno bolje u vlastitom tijelu. Osim što je ples prekrasna fizička aktivnost, također je i oslobađajuć način da izbacite negativne misli iz glave.6. Poslušajte novu glazbu


Ukoliko volite glazbu, vjerojatno imate svoju omiljenu playlistu koju vrtite uvijek iznova i iznova. Vrijeme je da proširite horizonte i poslušate nešto novo – možda ćete baš u tom nepoznatom indie bendu pronaći neki novi zvuk koji će vam se svidjeti.


7. Više šetajte


Nemojte podcjenjivati moć šetnje. Izlazak iz kuće i šetnja na svježem zraku razbistrit će vaše misli i podignuti vaše raspoloženje. Odredite pauzu za šetnju svakog dana – bilo za vrijeme marende, poslije ručka ili u večernjim satima. Toliko jednostavno, a efikasno.


Izvor

Foto: Unsplash