Potvrdila znanost

Osobe koje su rođene u siječnju dobivaju manje poklona od svojih vršnjaka

P. N.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Istraživanje je pokazalo kako će osobe rođene u siječnju tijekom svog života izgubiti približno 8,600 kuna u vrijednosti poklona naspram svojih vršnjakaSiječanj je mjesec u kojem mnogi od nas nakon prekomjernog trošenja tijekom blagdana “stežu remen” pazeći na troškove kako bi osigurali ponovnu financijsku stabilnost. A to dobro znaju oni koji rođendan slave upravo ovog mjeseca.


Da osobe rođene u siječnju u pravilu dobivaju manje poklona od drugih, dokazuje i istraživanje provedeno na stranici money.co.uk koje je pokazalo kako će osobe rođene u siječnju tijekom svog života izgubiti preko tisuću funti (približno 8,600 kuna) u vrijednosti poklona naspram svojih vršnjaka.


Zanimljivo je napomenuti da će, prema financijskim predviđanjima, prosječni Britanac u 2020. godini potrošiti skoro 400 funti (približno 3,500 kuna) samo na kupovinu poklona. No, čak jedan od tri ispitanika priznao je kako će u siječnju potrošiti u prosjeku oko 30 posto manje novaca na kupovinu poklona, što svakako nisu dobre vijesti za osobe rođene u siječnju.

Giphy

Istraživanja su otkrila i zanimljivu hijerarhiju kad je riječ o osobama koje poklanjamo: prosječna će osoba najviše novaca potrošiti na kupovinu poklona partneru, zatim djeci te svojim roditeljima. I da, ukoliko ste se pitali: mame u pravilu dobivaju više poklona od očeva.


Izvor