Život na kotačima

Ona je ostavila dečka, dala otkaz i odlučila kamperom proputovati Ameriku sa svojim psom

P. N.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Na svojim putovanjima sklopila je prekrasna poznanstva, istražila najljepše američke krajolike i nikada se nije osjetila usamljenom.Jednog je dana 24- godišnja Sydney Ferbrache, pregledavajući Instagram feed ugledala fotografiju nasmijane djevojke u kamperu – i to joj je potpuno promijenilo život.


Sydney je sada uspješna blogerica koja putuje Amerikom u pratnji svog psa Elle i svoje pustolovine redovito dokumentira na Instagram profilu kojeg prati preko sto tisuća obožavatelja. Nakon prekida dugogodišnje veze, odvažna Amerikanka dala je otkaz, otisnula se u nepoznato i odlučila dokazati svijetu kako nema ničeg strašnog u solo putovanjima.


Doživjela je nevjerojatne pustolovine, svjedočila prekrasnim prizorima američkih krajolika i dokazala svima kako je za hrabru i samostalnu ženu samo nebo granica – ako tako odluči. Još kao studentica Sydney je imala veliku želju da svojim očima doživi sve ljepote svijeta, a nakon prvog velikog putovanja u Europu, shvatila je da je život prekratak da bi se potratio na stvari koje nas ne zadovoljavaju. Godinu i pol nakon putovanja u Europu, Sydney je poželjela otići u Afriku.
“K vragu sve, učinit ću to sama. Istražila sam sve što treba o sigurnosti žena u Južnoafričkoj Republici i tri i pol tjedna provela sam lutajući Cape Townom i Johannesburgom”, otkrila je mlada blogerica za Insider.“Kad sam se vratila kući, shvatila sam da sam sposobna učiniti sve što poželim. To je bilo moje prvo veliko samostalno putovanje koje mi je promijenilo život”. Nakon toga, odlučila je sa svojim tadašnjim dečkom proputovati Ameriku u malom kamperu kojeg su renovirali u pravi mali dom, no uskoro je shvatila kako veza ne vodi nigdje i raskinula s dečkom koji nije bio oduševljen idejom da život provedu na kotačima. Bila je toliko fer da je njemu prepustila kamper, a on ga je vrlo brzo prodao i nikada više nije otišao na putovanje.


Bila je to kap koja je prelila čašu, a mlada Sydney osjećala se slobodnije nego ikad u životu. Radila je danonoćno kako bi uštedjela novac za novi kamper, pokrenula web stranicu o životu na kotačima i napokon prikupila dovoljno novaca da kupi novi kamper kojeg je zatim renovirala. Sada je bila spremna otisnuti se u veliku pustolovinu. Sve što joj je trebalo jest čupava prijateljica po imenu Ella.Život na kotačima bilo je oslobađajuće iskustvo za odvažnu Amerikanku. Kaže kako nikada nije osjetila da je u opasnosti niti doživjela negativna iskustva. Na svojim putovanjima sklopila je prekrasna poznanstva, istražila najljepše američke krajolike i nikada se nije osjetila usamljenom. Nema nikakvu namjeru vratiti se u stari život i kako se svako jutro budi s osjećajem da čini pravu stvar. Najbolji dio cijelog iskustva jest spoznaja da na taj način inspirira žene diljem svijeta da učine isto i postanu solo avanturistice koja poručuje: “Svojim načinom života želim dokazati kako život možete živjeti točno onako kako poželite”. Bravo!


Foto: Instagram