Vizionarska arhitektura

ODMOR IZ SNOVA Zavirite u ekscentričnu kuću u obliku školjke na meksičkom Otoku žena

Ivana Mavrić

Foto: Airbnb

Foto: Airbnb

Bijela kuća prekrasnog i nesvakidašnjeg dizajna vizionarsko je djelo arhitekta Eduarda Ocampa koji je inspiraciju pronašao hodajući obalom otoka ispunjenom oklopima školjakaIsla Mujeres otočić je koji se nalazi nadomak Cancúna, blizu poluotoka Yucatán gdje se sastaju Meksički zaljev i Karipsko more. Simboličnog imena, Otok žena skriva jednu očaravajuću kuću zaista neobičnog dizajna – u obliku školjke.


Bijela kuća prekrasnog i nesvakidašnjeg dizajna vizionarsko je djelo arhitekta Eduarda Ocampa koji je inspiraciju pronašao hodajući obalom otoka ispunjenom oklopima školjaka. Njegov je san ubrzo oživio nakon što ga je brat zamolio da mu izgradi atelje u kojem će provoditi ljeto slikajući. Prema njegovoj viziji, kuća je u potpunosti trebala biti okruglog oblika, bez ijednog kuta, što je zadavalo poprilične muke građevinarima. Ideja je uspješno ostvarena tri godine kasnije, a kuća u obliku školjke, točnije morskog pužića postala je glavna atrakcija meksičkog otoka.


Casa Caracol, odnosno ‘kuća puž’ postala je pravi magnet za turiste koji žele doživjeti jedinstveno iskustvo boravka u školjci. Kućica se nalazi nadomak mora, a dvorište krasi prekrasan bazen s dodatkom manje kuće za goste naziva Mjesečeva Školjka.
Interijer je jednako očaravajući kao i vanjski izgled kuće, a ovdje zaista imate osjećaj kao da ste unutar školjke: cijela je kuća u potpunosti ispunjena morskim motivima, uključujući i kupaonicu čiji je tuš, pogađate, u obliku – školjke.


Ovdje ćete dane provoditi opuštanjem u bazenu, šetnjom uz jednu od najljepših plaža svijeta, ronjenjem ili pak istraživanjem otoka koji je prema legendi posvećen majanskoj božici plodnosti, mjeseca i sreće te je bio dom svećenica, zbog čega je otok i dobio neobično ime.


Poželite li odmor provesti u ovoj prekrasnoj kući jedinstvenog dizajna, to je moguće po cijeni od oko 1700 kuna.


Foto: Instagram, airbnb


casa caracol, kuća u obliku školjke, isla mujeres, meksiko