Vizualni spektakl

Očaravajuće svjetlosne instalacije koje podižu svijest o očuvanju okoliša

Ivana Mavrić

Foto: @sooophiiem Instagram

Foto: @sooophiiem Instagram

Životinjske vrste u procesu iluminacije bila je tema prvog pariškog Festivala svjetlaPariški botanički vrt Jardin des Plantes prošle je godine oživio pod svjetlošću monumentalnih struktura u obliku divljih životinja. Životinjske vrste u procesu iluminacije tema je kojom su se pozabavili organizatori prvog pariškog Festivala svjetla čiji je cilj bio podignuti svijest o očuvanju okoliša te spriječiti daljnje izumiranje ugroženih životinjskih vrsta.


Noćna šetnja botaničkim vrtom započela je prikazivanjem životinjskih vrsta koje su izumrle prije 65 milijuna godina, kao i nekih koje su nedavno izumrle ili su ugrožene ljudskim djelovanjem. Polarni medvjedi, lavovi, tigrovi, pelikani, zebre, pande i leptiri osvijetlili su pariški park i izazvali oduševljenje kako kod velikih, tako i kod malih.


Bajkoviti prizori divovskih svjetlosnih struktura u svim mogućim bojama i oblicima podsjetili su na svo bogatstvo i ljepotu životinjskog svijeta, ali i važnost podizanja ekološke svijesti i očuvanja planeta.
Festival se vraća u drugom izdanju 18. studenog ove godine, a tema će biti oceani. Do tada, uživajte u prekrasnim prizorima čarobnih stvorenja.
Foto: Instagram


pariz, festival svjetla, svjetlosne instalacije